ODT - לצאת לשטח
זוכרים את הפעם האחרונה שבמקום לבלות עם המשפחה את השבת בבית יצאתם לטבע? עשיתם מסלול טיול קצר או אפילו פיקניק בפארק ליד הבית? מה אתם זוכרים מאותו יום שבת? מהחוויה?
אם אני יכולה להרשות לעצמי לשער, עולה בכם איזה חיוך קטן, אם לא כלפי חוץ, וודאי מבפנים, כי היה שם משהו אחר, שונה, שגרם לכם להרגיש ואפילו להתנהג קצת אחרת.
עכשיו בואו נחשוב על עובדים/מנהלים בארגון, מה יכול לקרות להם כאשר יום אחד, במקום להגיע למשרד, הם מגיעים לשטח יחד עם עמיתיהם לעבודה, שאותם הם רואים כל יום במסגרת אותם קירות, ככל הנראה הם ירגישו ויתנהגו אחרת.
אז כפי שחשוב לנו כאנשי משפחה לצאת מדי פעם לאוויר הפתוח, להרגיש דברים אחרת, לייצר תקשורת שונה ולצבור חוויות משותפות, כך גם לעובדים בארגון.
ומה עושים בשטח? אז כפי שציינתי, עצם היציאה לשטח וההמצאות במרחב שונה כבר עושה את שלה ומייצרת אווירה ותקשורת אחרת בין האנשים, וזו לרוב תקשורת יותר פתוחה, אישית ובלתי אמצעית אשר מלווה אותם בתום סדנת השטח גם בעבודה.
בסדנאות שטח (ODT) ניתן לעבוד בכמה רמות, החל מהרמה הבסיסית של גיבוש ועבודת צוות דרך תכנים מורכבים יותר של תקשורת אפקטיבית, ניהול קונפליקטים, חשיבה יצירתית וכו' ועד לבניית תוכניות עבודה בשטח.
למה זה עובד? כאשר אנשים יוצאים לשטח הם מרגישים יותר משוחררים, הפעילות שמתבצעת אינה מקושרת באופן ישיר לעבודתם ולכן אינם מרגישים שהם "נבחנים", וכך ההתנהגות שלהם בפועל היא יותר אותנטית.
דרך המשימות בשטח וההתנהגות הנצפת של המשתתפים ניתן להקיש על ההתנהגות גם במקום העבודה, דרך עיבוד המשימה של המנחה יחד עם המשתתפים מגיעים אל המשמעויות הנגזרות מאותה התנהגות בחיי היומיום.
אז פעם הבאה שאתם מרגישים שאתם צריכים קצת התרעננות, הן ברמה האישית והן במסגרת העבודה ההמלצה הראשונה שלי היא: צאו החוצה! ואם במסגרת העבודה אתם רוצים לשפר את התקשורת, להגביר יצירתיות, לחזק את הגיבוש ולהגביר מוטיבציה, הזמינו סדנת שטח יומית (ODT) וכולם יהיו מרוצים.
הדר צ'צ'יק מנחת קבוצות, מובילה קורסי הנחית קבוצות וקורסי ניהול במגזר העסקי והציבורי, בוגרת קורס הנחיית קבוצות שטח בוינגייט, מנחה סדנאות שטח (ODT) ברמות אתגר שונות, מנחה בכירה לחשיבה יצירתית בשיטת "לחשוב כמו זברה" וחוקרת ומנחה קבוצות מיקוד במכון מחקר http://www.hc.coi.co.il
>