מי לא אוהב קינוח מיוחד שקל להכינו, עם מכלול טעמים שלא נשכחים מהחך גם לאחר שהשארתם רק פירורים בצלחת? טוב, הרבה יותר פשוט לשאול מי אוהב לוותר על כזה דבר טוב...
ובכן, דבר כזה טוב שאכן בנוי לתלפיות ממרנג בעשייה עצמית (ניתן לרכוש מהמוכנים אבל אין כמו עשייה עצמית...), מוס משוקולדים מעולים בלבד ללא פשרות וקצפת פשוטה למעטפת העליונה כדי שלא יגידו שאין מספיק קלוריות חס וחלילה.
אני עצמי בכלל מתחום פיתוח אתרי אינטרנט, בניית אתרים, הקמת אתרים או איך שלא תרצו לקרוא לזה. בנושא הזה אני ספץ. בנוגע לעוגות פשוט התמחתי בכמה רגעים של אושר במטבח, וליתר דיוק באפייה והמתכון הבא הינו אחד מהמוצלחים ביותר.
עוגת שכבות מרנג, קרם מוס שוקולד וקצפת
1. הכנת מרנג ביתי:
מצרכים:
2-3 חלבונים
כוס סוכר
חצי כפית מלח
אביזר עזר: שקית זילוף עם חור בקוטר של כ-חצי ס"מ.
אופן הכנה:
מחממים את תנור האפייה כ-10 דקות לחום בינוני של כ-150 מעלות.
מקציפים את החלבונים עד שמתקבל מרקם עדיין נוזלי אבל לבנבן. בהדרגתיות מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים להקציף. עד אשר הקצף עולה, מתייצב ומבריק (הופכים את הקערה והקצף לא זז).
• אם רוצים מרנג מעט כהה ניתן להוסיף לסוף תהליך ההקצפה כפית או שתיים של קקאו.
מרפדים תבנית בנייר אפייה כולל הדפנות.
מכניסים את הקצף לתוך שקית הזילוף, ומזלפים את הקצף ממרכז התבנית בסיבוב שבלולי. השובל צריך להיות עבה (כ-ס"מ או שניים).
מנמיכים את חום התנור לכ-80 מעלות "ומייבשים" את המרנג בתנור בין שעתיים לשלוש שעות, עד שהוא יבש וקשה.
2. קרם מוס שוקולד:
מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה עמידה להקצפה (500 מ"ל יחדיו)
400 גרם שוקולד מריר, שבורים לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1-2 כף ברנדי
150 גרם אגוזי פקאן סיניים מסוכרים
אופן ההכנה:
יוצקים את השמנת לסיר, מחממים על הגז ורגע לפני שרותח מוסיפים את קוביות השוקולד, תוך כדי בחישה מתמדת (לא להגיע לרתיחה) ומורידים את הסיר מהגז.
ממשיכים לערבב (רצוי עם כף עץ) עד להמסה מוחלטת של השוקולד, מצננים מעט, מוסיפים את תמצית הוניל ומכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 עד 8 שעות.
לאחר מכן, מעבירים את הקרם לקערת הקצפה ומקציפים עד שמתקבל קרם מוס אוורירי מאד. בתנועות קיפול עדינות מבליעים בקרם את הברנדי והאגוזים.
3. קצפת:
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
כפית קקאו
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת עד אשר מתקבל קצפת יציבה ואוורירית.
4. הכנת העוגה:
• מסדרים את המרנג בתחתית תבנית קפיצית (אם ישנה)
• מורחים את הקרם מוס שוקולד על גבי המרנג באחידות
• מכניסים את הקצפת לתוך שקית זילוף ומזליפים על גבי המוס
• מעל, בעזרת מסננת עדינה ניתן לפזר מעט קקאו לקישוט.
• מכניסים את העוגה למקפיא ולאחר כשעתיים ניתן לאכול ממנה.
• ניתן להשתמש בנשיקות מרנג שנרכשו ולחסוך זמן בהכנה.
• את העוגה רצוי לשמור במקפיא