כינוס נכסים
כינוס נכסים הינו הליך משפטי תקין במדינת ישראל שבמסגרתו ממונה כונס הנכסים על נכסיו של פושט רגל או של חברה העומדת בפני חובות במטרה למוכרם ולהחזיר את החובות באמצעות הכסף שהתקבל. כונס הנכסים הממונה יהיה בדרך כלל עורך דין או רואה חשבון המכיר את הליכי כינוס נכסים השונים ואת החוק הקשור בכך. לרוב האדם הממונה על כינוס נכסים ינסה למכור את הנכסים שכינס בסכום הגבוה ביותר אותו הוא יכול להשיג מכיוון ששכר עמלו מתבטא בדרך כלל באחוזים מסכום המכירה.
אילו נכסים ניתן למצוא בכינוס נכסים?
על פי חוק, רשאי כונס הנכסים במסגרת הליך כינוס נכסים לעקל רכוש פרטי או רכוש של חברה שפשטה רגל שניתן למוכרו תמורת ערך ממשי של כסף. בין היתר ניתן למצוא רכבים, נכסי דלא ניידי, מגרשים וקרקעות, מכונות תעשייה, ציוד ועוד.
כיצד נעשה תהליך המכירה
לאחר שכונסו נכסיו של החייב או של החברה שפשטה את הרגל במסגרת תהליך כינוס נכסים ומכירתם מתבצעת מכירה פומבית פתוחה המאפשרת לרכוש מוצרים שונים במסגרת כינוס נכסים במכיר נמוך יחסית למכיר השוק, וזאת במטרה להקל על תהליך המכירה. שיטה נוספת למכירת נכסים במסגרת כינוס נכסים היא מכרז, הדומה לשיטת המכירה הפומבית. ההבדל בין מכרז לבין מכירה פומבית הוא הזמן הניתן למשתתפים השונים להציע את הצעותיהם. בנוסף, במסגרת מכרז ההצעות המתקבלות הן חסויות, מה ששומר על תחרות פתוחה יותר. במכירה פומבית ההצעות גלויות לעיני כל, ויש צורך להעלות את הרף הנקבע על ידי המציע האחרון במטרה לקבל את הנכס המבוקש.
כיצד מוערך שווי הנכסים?
בעת תהליך כינוס נכסים מתבצעת שמאות על ידי שמאי מומחה הממונה מטעם הכונס. במהלך שמאות זו, קובע השמאי את הערך הריאלי של הנכסים וקובע את המחיר ההתחלתי במכירה פומבית יחד עם רואה החשבון או עורך הדין הממונה על הכינוס. במידה ומדובר במכרז, קובע השמאי את הערך המינימאלי בו ניתן יהיה למכור את הנכס, ומחיר זה עומד כתנאי בסיסי להגשת המכרז. ברוב המקרים הערך הממשי הנקבע בעת כינוס נכסים הינו נמוך מהערך הריאלי הקבוע בשוק, וזאת על מנת להקל על הכונס במכירת הנכסים.
קמא - חברה לבניית אתרים