לימודי אדריכלות, או ארכיטקטורה (בשמם הנוסף) שומרים באופן עקבי על האטרקטיביות והיוקרה שלהם בקרב סטודנטים לאורך שנים. אדריכלות הוא מקצוע מיוחד, הדורש שילוב איכותי בין יכולות טכניות וחשיבה אנליטית עם יצירתיות, מעוף וחשיבה 'מחוץ לקופסא'. בהתאם, מציבים המוסדות השונים רף גבוה לתנאי הקבלה ללימודי אדריכלות.
תעודת בגרות
חמש המוסדות האקדמיים המאכלסים מסלולי לימוד לתואר באדריכלות בארץ הם : בצלאל, הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, מכללת אריאל וויצ"ו חיפה. כולם דורשים בגרות מלאה. ברובם תדרשו גם לציונים סבירים (בסביבות ה- 80 ב-4 יחידות) באנגלית ובמתמטיקה.
פסיכומטרי
למעט בצלאל, כל המוסדות דורשים ציון פסיכומטרי מעל הממוצע, בין 500 ל – 580 לפחות, תלוי במקום. הציון הפסיכומטרי משוקלל עם ציוני הבגרות והמבדקים הנוספים וכל מוסד קובע את המשקל שתופס כל אחד מאלה בהערכת המועמד.
בחינות ומבדקים
בחינה בעיצוב היא חלק מתנאי הקבלה בכל מסלולי הלימוד לאדריכלות ובחלק מהמקומות עוברים בחינה נוספת ברישום. לא צריך להיות מעצבים מקצועים כדי לעבור אותה, מדובר בבחינה שתכליתה להעריך את היכולות הטכניות יחד עם היכולת היצירתית והחוש האסתטי. אפשר לשדרג את הסיכויים לעבור את הבחינות הללו בהצלחה באמצעות לימודים מוקדמים במכינה לעיצוב.
ראיון קבלה
כמו במסלולי לימוד רבים אחרים, ראיון אישי הוא חלק בלתי נפרד מתנאי הקבלה גם בלימודי אדריכלות. הראיון נערך מול פאנל מצוות ההוראה של המכללה או האוניברסיטה. מטרת הראיון הינה להכיר את המועמדים ולעמוד על טיבם: האופן שבו הם תופסים את המקצוע שהם עתידים ללמוד והאם הלכי הרוח והחשיבה שלהם מתאימה לעתיד כאדריכלים.
תיק עבודות
בשונה מלימודי עיצוב לסוגיהם, תיק עבודות נדרש היום רק ללימודים בויצ"ו חיפה. תיק העבודות הוא דרך נוספת, מוחשית במיוחד, להעריך את היכולות הראשוניות של מועמד. הוא לא צריך להיות מושלם או מקצועי, אלא לתת הצהרת כוונות גולמית לגבי האיכויות של מגיש התיק בתחום העיצוב והאדריכלות.