חץ או מקל - בריאות, כסף וריכוז
שני משחקי הספורט, הדומים בניהם במרכיבים, רבים הינם הסנוקר ומשחק קליעה למטרה בחצים קטנים. סנוקר פופולארי בהרבה, אולם השוואה זו מעניינת לאור הקירבה, בתכונות המשחקים.
מבחינת כושר, שחקנים במשחק חצים לא צריכים למהר אולם נדרשת סיבולת לב ריאות גבוהה וזאת משום שהמשחק, בדרך כלל, ארוך. סה"כ בממוצע צועד השחקן שלושת אלפים ושש מאות צעדים, בזמן המשחק.
במשחק סנוקר, מעורבים שרירים רבים יותר, במיוחד הזרועות ופלג הגוף העליון. במשחק הסנוקר נדרשת שליטה רבה יותר ויכולת מוטורית גבוהה יותר.
השוויון, הברור ביותר, בין משחק חץ למשחק הסנוקר - המיקוד, המקום וקשר עין יד. בשני המשחקים, ניתן להבחין כי הפרעות קשב, עלולות להזיק לביצועים במשחק. את נושא השפעת הפרעות קשב, חקרו במועדון סנוקר בחולון, סטודנטים מהמכון הטכנולוגי בעיר. המחקר בוצע בתוך מתחם משחק אקראי של מגוון שחקנים עם ניסיון זהה אך הפרעות קשב מגוונות. המטרה, בהמשך, לבחון ענפי ספורט נוספים - משחק קליעה למטרה ומשחק חץ וקשת.
בנושא הפציעות, למשחק החץ יש לא מעט. בעיקר, בשל תנועת היד החוזרת ונשנית. במשחק הסנוקר יש קשת רחבה יותר של תנועה. הסיכוי לפציעות קטן יותר. פגיעה במשחק הסנוקר היא נדירה, אם כי, כמו בכל ענף ספורט שהוא חוזר על עצמו, קיים סיכון של פגיעה חוזרת ונשנית במתחמים - הירכיים, הגב, המרפקים, הכתפיים ובמיוחד בצוואר.
מבחינת החברתיות והמעורבות הרגשית, אלו תלויים במיקום ובפופולריות של המשחק. באנגליה יש הצלחה רבה לשני המשחקים ויש התרגשות רבה במועדונים של שני ענפי הספורט. בארץ, ביליארד פופולרי ביותר וניכר כי ההנאה מחברה חלה יותר בעולם זה. אין כמעט מועדונים העוסקים במשחק החץ.
ונסיים בציוד ובכסף. ספורט חצים הוא בעלות נמוכה - לוח קליעה למטרה טוב עולה עד 280 ש"ח ועוד 150 ש"ח לחיצים. ובמשחק הסנוקר המקלות הטובים יכולים לעלות כ- 1500-2000 ש"ח.