Gmat היא שיטת אבחון ייחודית לעומת שאר מבחני ההתאמה הנהוגים ברחבי העולם. היא מתמקדת באבחון יכולות הסטודנטים אשר חושקים בלימודים גבוהים של מנהל עסקים – תואר המכונה גם MBA. לאוניברסיטאות מובילות ברחבי העולם בלימודי מנהל עסקים, וגם למוסדות מובילים בארץ, דרוש מעבר של מבחן זה.
מבנה הציון
הציון הסופי של בחינת Gmat מורכב מחישוב שלושה אספקטים: מספר השאלות עליהן הספקתם לענות, מספר התשובות הנכונות, וכן מידת המהירות הממוצעת בה עניתם על שאלות במבחן Gmat. בפרק המילולי והכמותי של מבחן Gmat תוכלו לקבל ציון שנע בין 0 ל-60 בכל אחד מהפרקים, אולם מרבית הסטודנטים מקבלים ציון שנע בין 9 ל-44. את הציון כל פרק משקללים בנפרד, לכדי ציון שנע בין 200 ל-800. אגב, את הציון על שני חלקים אלה תוכלו לבדוק מיד עם סיום המבחן.
הציון על פרק כתיבת החיבור במבחן Gmat עבור לימודי מנהל עסקים, לעומת זאת, נבדק באופן שונה. מערכת ממוחשבת תבדוק את מטלת הכתיבה מבחינת התחביר ואוצר המילים בו השתמשתם, כשעל כל חיבור תקבלו ציון שנע בין 0 ל-6.
הכנה בקורס
אם בחרתם ללמוד תואר מנהל עסקים בישראל, תצטרכו לעשות רק את חלק המבחן הכמותי, בעוד שלימודים באוניברסיטאות המובילות בעולם דורשים מבחן Gmat מלא. משום שמדובר במבחן בשפה האנגלית, רבים נוהגים להתכונן לבחינת Gmat במסגרת קורסי הכנה שונים ברחבי הארץ – קורסים אלה יתרגלו אתכם את החומר בבחינה, לצד קריאה שוטפת של טקסטים באנגלית וכתיבה של חיבורים מדי שיעור.
קיימים גם קורסי הכנה למבחנים עבור סטודנטים השואפים ללמוד באוניברסיטאות המובילות, כגון אוניברסיטת קולומביה או אוקספורד שבלונדון. מוסדות אלה דורשים ציון גבוה במיוחד במבחן Gmat, וקורסי ההכנה אליהם כוללים כשלושים מפגשים – עשרה מפגשים עבור כל תחום.
מוגש כשירות לציבור על ידי קידום GMAT