במשך זמן רב תנועת הפמיניזם הרדיקלי גרסה כי בין נשים וגברים אין כלל הבדל פרט למין. לטענתן, נשים בדומה לגברים מסוגלות לעשות את אותם הדברים בדיוק הן מהבחינה הפיזית והן מכל אספקט תרבותי ופרקטי אחר ואל להן להיות מופלות באלמנטים של רמת השתכרות, סוגי משרות שהן יכולות לאייש, או בזכויות הניתנות להן. אין כלל ספק שתנועת הפמיניזם הרדיקלי הובילה להישגים רבי משמעות, עם זאת היא הובילה בשעתה לפספוס ההבדלים שכן קיימים בין נשים וגברים, ובכך לביטול הייחוד של הנשים.
בתשובה לתנועת הפמניזם הרדיקלי, הוקמה תנועת פמניזם תרבותי, אשר סיפקה בית ואג'נדה לנשים שלא הזדהו עם עיקר התורה של קודמתה. לפי הפמניזם התרבותי יש שוני מהותי בין המינים, וחשוב לציין ולהוקיר את ההבדלים הללו. עוד גרסה התנועה כי קיומו של הבדל לא מעיד על מעמד נחות של הנשים בהשוואה לגברים.
למרות החידוש העצום שחולל הפמניזם התרבותי, נשים עדיין נוטות להתפס כפחות שוות בהשוואה לגברים בעיקר בספירה הציבורית. אחת הדוגמאות המעניינות לכך היא התפיסה של נשים בהקשר לחתונה ולנישואין. כיום נשים עדיין נתפסות כאלו מעוניינות בהתמסדות, תוך הפעלת לחץ על בן זוגם. גם הגברים וגם הנשים תופסים את הנשים כאלו שדורשות טבעת אירוסין כבר מתחילת הקשר. כמובן שיש .הבדלים בין נשים וגברים בהקשר לתפיסת חתונה ונישואין, אך יש לתת את הדעת כל כך שהבדלים אלו מושרשים עמוק בתוך התרבות, ואך אם הם מדוייקים עם המציאות, הם פעמים רבות יוצרים אותה.
המציאות של ימינו מזמנת לנשים רבות יציאה מהתפקיד המגדרי המסורתי שמשפחות המקור הועידו להן. נשים מחפשות את עצמן בכל מיני קשרים, ובפועל, פחות מדגישות את הצורך להתחייב רק לבן זוג אחד. כמו כן, נשים בימינו פחות מעוניינות להכנס למוסד הנישואין ואף החלו לאתגר את התפיסה בנושא של אמהות. שימו ליבכם כי למרות כל השינויים הללו, שמהווים רק קצה קרחון מהשינויים האמיתיים שמתחוללים במציאות, נשים עדיין נוטות להיות מוצגות בפנטזיה שלהם על טבעות אירוסין ואמונה באהבה נצחית וטהורה.
היי לכולם. אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה ומתעניינת בנושאים של אומנות, פילוסופיה ורפואה