הנקודה ההתחלתית בקביעת גודל הקסדה המתאימה הינה מדידת הראש. בגלל שינויים בצורות של הראש, ראשים שנראים אותו גודל כאשר נממדים לא תמיד ישתמשו באותו גודל קסדה.
ניתן להשתמש בסרט מדידה ממתכת או בד כדי לבצע את המדידה הראשונית.
היקף הראש ימדד בערך כ2.5 סמ' מעל הגבות מקדימה ומאחור במקום שנותן את ההיקף הגדול ביותר. בצע מספר מדידות כדי לוודא שקבלת את המידה הגדולה ביותר.
מדידת קסדה על הראש
ברגע שהגעת אחרי המדידה לגודל הקסדה. אם הגודל הוא בין מידות קח את המידה העגולה הבאה.
אם לא לבשת קסדה לפני כן, השתמש בהוראות אלה כדי ללבוש את הקסדה:
1. אחוז בקסדה ברצועות הסנטר, כאשר החלק הקדמי של הקסדה פונה כלפיך וחלק העליון של
הקסדה פונה מטה.
2. שים את האגודלים שלך על החלק הפנימי של הרצועות ואחוז את הקסדה בין האצבעות שלך.
3. פתח את הקסדה בעזרת ידיך והשחל את הקסדה על הראש.
קסדות עם צורות שונות עולות על הראש בצורה שונה. לפעמים החלקי הקדמי יוכנס בהתחלה ובמקרים אחרים כאשר החלק האחורי יורד על הראש בלי כל התנגדות זה אומר שהקסדה כנראה גדולה מדי. במידה והקסדה לא יורדת על הראש בכלל, אז כנראה שהיא קטנה מדי.
הרבה אנשים שלא השתמשו בקסדה קודם מפחדים למשוך את הקסדה על הראש כאשר הם מגלים התנגדות לתנועה, כדי לדעת אם הקסדה באמת קטנה או רק צמודה, צריך להמשיך ולנסות להכניס את הראש לקסדה. רק אם קסדה לא עולה על ראש בשום פנים, יש לקחת קסדה בגודל הבא. קסדות שהינן הדוקות מעט בלבישה בדרך כלל מתאימות טוב לראש לאחר מכן.
זכור, רוב האנשים יבחרו קסדה שהיא גדולה מדי. הם יתחרטו על כך מאוחר יותר, קסדות לא מתאימות יובילו לכניסת רעש, רוח ובכך יגרמו לעייפות.
בדיקת תזוזה אופקית ואנכית(תמונה)
עכשיו שהקסדה על הראש, השתמש במראה כדי לראות איך היא מותאמת. וודא שכריות הלחיים במגע עם הלחיים. האם יש לחץ מיותר על הלחיים? קח בחשבון שכריות הלחיים יתכווצו עם הזמן. חפש רווחים בין הרקות וכרית הגבות.
בדוק את החלק האחורי של קסדה שיש בו חלק גמיש (האם קיים) שמאפשר גילגול הראש. האם הוא בא במגע עם הצוואר או האם הוא דוחף את קסדה מהחלק האחורי וגורם לקסדה לרדת ולכסות את העיניים?
אחרי שביצעת בדיקת ראייה, אחוז בקסדה בשתי ידייך אחד בכל צד של הקסדה ונסה לסובב את הקסדה מצד לצד. שים לב לכמות ההתנגדות לתנועה. החזק את הראש ישר ויציב כאשר אתה עושה את הבדיקה.
עכשיו בדוק תנועה מעלה ומטה ובדוק שוב את ההתנגדות. אם באחת מהבדיקות הקסדה זזה בחופשיות, כנראה שהקסדה גדולה מדי.
חשוב לציין, אתה צריך לחשוב על הנוחות בזמן הליך המדידה – בהתייחס לנוחות, נקודות לחץ או כל דבר אחר שיעזור לך בבחירה של קסדה במידה הנכונה.
קסדה שמותאמת ובמידה הנכונה תיתן הרגשה שמופעל לחץ אחיד ולא מציק על כל הראש.
הערה: קסדות דומות לנעלים, כך שהם מתאימות את עצמם אחרי שימוש. בשל סיבה זו, יש לקחת קסדה שהדוקה כמה שאפשר לסבול בהתחשב שאחרי שימוש היא תשתחרר.
בדיקת סגירת תפס רצועות (תמונה)
סגור את תפס הסנטר כדי שתוכל לבדוק אותו. אחרי שהידקת את הרצועה, החזק את ראשך יציב, הבדיקה הזאת יכולה להיות קצת לא נוחה אבל היא מאד חשובה. הושט את ידך מעל הקסדה ואחוז באצבעות בקצה הקסדה מלמטה, נסה לגלגל את הקסדה מעל ראשך. אם הקסדה יורדת היא כמובן גדולה מדי.
הערה: אל תשתמש בקסדה שניתן לגלגל אותה מעל הראש כאשר הרצועות תפוסות. אל תגרום לכאב מיותר, אבל תן משיכה טובה. בדיקה זו מאד חשובה.
בדיקת נקודות לחץ
לבסוף שחרר את רצועת הסנטר והסר את הקסדה. מיד אחרי הסרת הקסדה השתמש במראה כדי לראות את צבע הפנים באזור מצח והלחיים. אדמדמות של איזור קטן באזורים אלה יכול לסמן נקודת לחץ.
נקודות לחץ לא תמיד מתגלות על ידי הלובש אחרי כמה דקות או אפילו שעות. הן יכולות לגרום לכאב ראש ולבטח נותנות הרגשה לא נוחה.
אם אתה רואה נקודת לחץ, שם לב אם יש אי נוחות במקום זה. אם אתה לא זוכר, לבש שוב את הקסדה לכמה דקות ושים לב לנקודות אלו ואיך ההרגשה. אם יש אי נוחות בנקודות הלחץ נסה קסדה שגדולה במידה אחת וחזור על צעדים 3, 4 ו5.
אישור סופי של ההתאמה
דרך אחת לוודא את המדידה שלך הוא לנסות קסדה שגדולה וקטנה במידה אחת מהקסדה שבחרת. שים לב אנשים נוטים לקסדה יותר גדולה.
דרך נוספת היא ללבוש את הקסדה בחנות כמה דקות ואז יופיעו נקודות לחץ, אם הם קיימות.
אז בהצלחה בבחירת הקסדה וניפגש על מסלול המרוצים.
מאמר זה נכתב על ידי צוות אתר הקארטינג הישראלי באדיבות ברק גולדפינגר.
אתר הקארטינג הישראלי - www.mykart.net