אפשר לחלק את עולם טיפוח הגוף והסרת השיער לשניים. לפני המצאת שיטת הסרת השיער באמצעות IPL ולאחריה. כמה דורות של נשים, וכמה עשרות שנים של גברים, עברו סבל, יגון וכאבים בל ישוערו רק בשביל הזכות להתהלך שבוע או שבועיים חלקים ובעלי עור משיי למשעי? כמה קוסמטיקאיות הפכו למעושרות (ומאושרות מאוד) ממריטת שערות, מריחת שעווה וקריעת השערות מהשורש בסשנים תכופים, יקרים וכואבים?
ניצול כוחן של קרני הלייזר (אגב הלייזר משמש גם לטיפולים אסתטיים נוספים כדוגמת הסרת משקפיים וטיפולי שיניים אך זה נושא בפני עצמו) לטובת חיסול שורשי שערות הגוף הביא לצמצום משמעותי ברמת הכאב והסבל שעוברים המטופלים, כמו גם בצורך של הקוסמטיקאית התורנית בידי זהב עדינות ומיומנות, אך עדיין תכיפות הטיפולים והאינטנסיביות שלהם נשארה גבוהה ובכל מקרה, אי אפשר היה להבטיח, בביטחון מלא, כי התוצאות יישארו לצמיתות וכי שורשי השערות לא יבריאו את עצמן ויחזרו להצמיח שערות בגאווה ובגאון, רק שהפעם השער יהיה סבוך יותר, מקורזל יותר ועמיד יותר.
פיתוח מתקדם יותר של שיטות הסרת השיער בלייזר הוא הסרת שער בשיטת IPL- הסרת שערות באמצעות קרני אור ממוקדות באורכי גל שונים (Intense Pulsed Light). המכשיר המשמש לשיטה זו פותח, למעשה, באמצע שנות ה-90 כמכשיר להסרת ורידים בולטים בגפיים ודליות בולטות, אך מהר מאוד הבחינו הרופאים כי באותם האזורים עליהם הופעל המכשיר, נעלמו גם שערות הגוף. מהר מאוד "הולאם" המכשיר לטובת עולם הסרת השיער וטיפוח הגוף, הוכנסו בו מספר אלמנטים חדשים, הספציפיים לטיפול בהסרת שיער גוף, ופיתוח חדש הגיע לעולם הקוסמטיקה- הסרת שיער בשיטת IPL.
מכיוון שקרני האור, בהן משתמשים בשיטת IPL, אינן בעלות קרינת UV, קרינה אולטרה סגולית, שהיא קרינה הפוגעת בעיקר בעין וברשתית, ומסוגלת לאורך זמן ליצור בעיות משמעותיות ביכולת הראיה עד לעיוורון מוחלט, הרי שרמת הסיכון של השיטה הזו יורדת באופן משמעותי לעומת שימוש בלייזר או בקרניים אינפרא אדומות וביחד עם העובדה כי מדובר על שיטה הפועלת ללא כאבים, ללא תופעות לוואי ובעלת תוצאות ארוכות טווח, הרי שצריך, בהחלט, להסיר בפניה את הכובע, לנצל אותה להשגת הגוף המושלם ולחכות בשקיקה לפיתוח הבא שיביא איתו צמצום נוסף בחסרונות.