כבן להורים יוצאי לבנון בכלל ולאמא ביירותית בפרט אשר גדל על ברכי הסיפורים של מחוזות ימיים בחופי ביירות ועל הדייגים אשר שלו מימי הים את הדגה המשובחת ביותר, הגעתי גם אני אל חוף מבטחים, אומנם ללא ים אך עם הרבה נשמה וטעמים ואני מתכוון למסעדת "שוואטינא" אשר נפתחה לא מכבר ברכבל העליון על חורבת "סינדיאן".
פירוש המילה "שוואטינא" בערבית הוא "חופינו" וכנראה שההשראה היא מחוף בת גלים הנפרס ממרום הרכבל העליון אחרת מה לנו ולחופים שלנו?
הגעתי ל"שוואטינא" מלווה בצ', אלוף משנה במיל', אנין טעם ומתלונן סידרתי כמוניף במסעדות וחרף העובדה שקיבלתי את התואר המפוקפק "אימת המסעדות והמסעדנים" הגעתי למסעדה נקי וחף מכל יצר השמצה והתרסה.
כבר בהגיענו למסעדה קיבל אותנו צוות מקצועי, חם ואדיב בברכת "אהלן אהלן אהלן" המעיד על נימוס וקבלת אורחים השמור למיגזר הערבי ויש ללמוד מהם קבלת פנים מהי.
בתוך מספר דקות השולחן התמלא ב-10 סוגי סלטים מובחרים וטריים להפליא שריח האדמה חלחל למערכת הא.ג.ג והוביל את מוחי לחממה אורגנית בערבה.
שקשוקה מנצחת וחומוס משובח, טחינה טריה וריחנית, סלט פאטוש, חצילים בכל הסוגים, כרובית, סלט ירקות ועוד ועוד מלווים בפיתות לניגוב מסורתי וכוס יין לבן בישרו לנו שהדרך אל האושר רצופה בגחמות קטנות של זיקוקים.
בילאל, בן 38, הבעלים של המסעדה, ניגש אלינו ואל אם הכל בסדר אז האלוף משנה במיל' הזדקף כמו התותח הניצב בראש הדבור ומיהר לשלוף "יותר מבסדר".
לרגע חשבתי שהוא לא חש בטוב אך כעבור שניות הפנמתי שבאמת אין על מה להתלונן וכל תלונה תתפרש כנצחון בתחרות מר קוטר של העיר קראקוב בפולין.
למנה עיקרית הזמנו פלטת פירות ים ודגים ואל שולחננו התגלה חזיון ימי מושחת בדמותם של חבורת שרצים מגרים פריכים וטריים כמו סרטנים, שרימפש, קלמרי וראשי תמנון וכן ברבוניות טריות שהתאדו כלאחר שהגיעו.
15 דקות עברו והפלטה נותרה נקיה משרצים בילאל שב ושאל אם אפשר להעמיס כמות נוספת.
סירבנו בנימוס על מנת שלא יזהה יצר של חזירות, אך הוא התעקש ושלח צלחת של סרטנים מטוגנים שגם הם התאדו במהרה.
שמחים, שבעים ומנופחים חייכנו באושר אל עבר הכנאפה הביתית אשר מכינים במקום וכל סועד מקבל און דה האוס.
למי שלא חפץ בדגים ופירות ים ימצא ב"שוואטינא" בשרים למיניהם כמו סטייק אנטריקוט, עוף ממולא, קבב הבית, פרגיות, שישליק כבש וסנייה טחינה.
וכל אלו במחירים סבירים שלא מפרקים את התפרים של הכיס הקדמי.
חברים יקרים, עד שנוכל לאכול במסעדת חוף בלבנון, צריך לעשות שלום.
השלום במיוחל כנראה לא באופק, ועד שיגיע האופק רוצו ל"שוואטינא" ברכבל העליון ותתענגו מחגיגה קולינארית ותמסרו לבילאל ד"ש חמה מאיציק כרסנטי.
מסעדת "שוואטינא" - על פסגת הר הכרמל בחיפה, רכבל עליון, סטלה מאריס, חיפה. טל' 0502755501/ 048333037
פירוש המילה "שוואטינא" בערבית הוא "חופינו" וכנראה שההשראה היא מחוף בת גלים הנפרס ממרום הרכבל העליון אחרת מה לנו ולחופים שלנו?
הגעתי ל"שוואטינא" מלווה בצ', אלוף משנה במיל', אנין טעם ומתלונן סידרתי כמוניף במסעדות וחרף העובדה שקיבלתי את התואר המפוקפק "אימת המסעדות והמסעדנים" הגעתי למסעדה נקי וחף מכל יצר השמצה והתרסה.
כבר בהגיענו למסעדה קיבל אותנו צוות מקצועי, חם ואדיב בברכת "אהלן אהלן אהלן" המעיד על נימוס וקבלת אורחים השמור למיגזר הערבי ויש ללמוד מהם קבלת פנים מהי.
בתוך מספר דקות השולחן התמלא ב-10 סוגי סלטים מובחרים וטריים להפליא שריח האדמה חלחל למערכת הא.ג.ג והוביל את מוחי לחממה אורגנית בערבה.
שקשוקה מנצחת וחומוס משובח, טחינה טריה וריחנית, סלט פאטוש, חצילים בכל הסוגים, כרובית, סלט ירקות ועוד ועוד מלווים בפיתות לניגוב מסורתי וכוס יין לבן בישרו לנו שהדרך אל האושר רצופה בגחמות קטנות של זיקוקים.
בילאל, בן 38, הבעלים של המסעדה, ניגש אלינו ואל אם הכל בסדר אז האלוף משנה במיל' הזדקף כמו התותח הניצב בראש הדבור ומיהר לשלוף "יותר מבסדר".
לרגע חשבתי שהוא לא חש בטוב אך כעבור שניות הפנמתי שבאמת אין על מה להתלונן וכל תלונה תתפרש כנצחון בתחרות מר קוטר של העיר קראקוב בפולין.
למנה עיקרית הזמנו פלטת פירות ים ודגים ואל שולחננו התגלה חזיון ימי מושחת בדמותם של חבורת שרצים מגרים פריכים וטריים כמו סרטנים, שרימפש, קלמרי וראשי תמנון וכן ברבוניות טריות שהתאדו כלאחר שהגיעו.
15 דקות עברו והפלטה נותרה נקיה משרצים בילאל שב ושאל אם אפשר להעמיס כמות נוספת.
סירבנו בנימוס על מנת שלא יזהה יצר של חזירות, אך הוא התעקש ושלח צלחת של סרטנים מטוגנים שגם הם התאדו במהרה.
שמחים, שבעים ומנופחים חייכנו באושר אל עבר הכנאפה הביתית אשר מכינים במקום וכל סועד מקבל און דה האוס.
למי שלא חפץ בדגים ופירות ים ימצא ב"שוואטינא" בשרים למיניהם כמו סטייק אנטריקוט, עוף ממולא, קבב הבית, פרגיות, שישליק כבש וסנייה טחינה.
וכל אלו במחירים סבירים שלא מפרקים את התפרים של הכיס הקדמי.
חברים יקרים, עד שנוכל לאכול במסעדת חוף בלבנון, צריך לעשות שלום.
השלום במיוחל כנראה לא באופק, ועד שיגיע האופק רוצו ל"שוואטינא" ברכבל העליון ותתענגו מחגיגה קולינארית ותמסרו לבילאל ד"ש חמה מאיציק כרסנטי.
מסעדת "שוואטינא" - על פסגת הר הכרמל בחיפה, רכבל עליון, סטלה מאריס, חיפה. טל' 0502755501/ 048333037
מעצב השיער איציק כרסנטי נמנה בין עשרת מעצבי השיער המובילים בישראל,מדריך ראשי ב"וולה",מאפר,מסרק כלות ומומחה בכימייה,חולש על אימפריית שיער הכוללת מבחר עצום של טיפולי ספא לקרקפת ,מניקור,פדיקור,קוסמטיקה ,איפור כלה/ערב וטיפולי מספרה. לפרטים נא לפנות למספרת הספא של מעצב השיער איציק כרסנטי בטל' 04-8344911/2