מכונות התפירה הומצאו כבר בסוף המאה ה-18 וגאלו נשים רבות מאותו ייסור מפרך של תפירה באופן ידני אשר ארכה זמן רב תמורת פרוטות. כמו כן, אפשרו מכונות התפירה ייצור מהיר, מושקע ואיכותי יותר, בעלויות נמוכות יותר באופן משמעותי. כך למעשה, נוצר פתח לפריחה והתפתחות ענף התפירה, בין אם ביתי ובין אם תעשייתי. יחד עם זאת, מכונות התפירה הראשונות היו מסורבלות יחסית, כיוון שעל החייט היה לבצע את תפעול המכונה והתפירה עצמה בידיו בלבד, דבר אשר האט את תהליך התפירה עצמו והקשה על התמקדות ביצירה עצמה.
ייחודה של מכונת תפירה זינגרבשנת 1851 פיתח איש העסקים איזק מריט זינגר פטנט מהפכני בתחום מכונות התפירה- מכונת תפירה בעלת דוושת רגל. פטנט זה היה מהפכני בעיקר מכיוון שפטר את החייטים מהתעסקות ידנית מיותרת ומסורבלת בתפעול מכונת התפירה, ואפשר להם להתמקד בתפירה עצמה. בנוסף לכך, מכונות התפירה של זינגר היו בעלות עוצמה חזקה במיוחד, דבר שלא היה קיים עד תקופה זו, מה שאיפשר תיפור של בדים חזקים ומוצרי עור, כאשר מיד לאחריהן נתפרו במכונות אלו גם סוגי נעליים שונות.
כמו כן, מתוך אסטרטגיה עסקית מכוונת, נמכרו מכונות התפירה זינגר במחיר שווה לכל נפש ובכך השיגו פריסה בינלאומית עצומה בכל שכבות האוכלוסיה.
באמצע המאה ה-19, עם פרוץ מלחמת האזרחים בארה"ב, נוצרה מצד צבא ארצות הברית, דרישה לכמויות אדירות של מדי צבא, ביגוד ונעליים. הלחץ במתפרות ובמפעלים השונים היה גדול ביותר, כך שנוצר ביקוש עצום לציוד עבור המפעלים הללו. מכונות תפירה זינגר, אשר היו ידועות כמכונות תפירה עוצמתיות, קלות לתפעול, יעילות ולא יקרות זכו להצלחה מסחררת.
לאור כל זאת, הפכה מכונת התפירה של זינגר למותג מצליח מאין כמותו.
במהלך השנים, עם התפתחות הטכנולוגיה, שמה חברת זינגר למטרה, להתחדש ולהתעדכן באופן קבוע על מנת לשמור על סטנדרטים של מצויינות ולהשאר במקומן את מכונות תפירה זינגר כמובילות בענף. כל זאת על ידי איתור, מחקר ופיתוח של פטנטים חדשניים ויצירתיים.
בשנת 1885 רשמה חברת זינגר ושות' פטנט חדשני של מכונת תפירה בעלת מנגנון אריגה רוטט אשר איפשר ביצוע קשר שרשרת בעל נעילה כפולה שהיה חזק יותר מאשר התאפשר במכונות התפירה עד כה.
בשנת 1889 רשמה חברת זינגר ושות' את הפטנט החדשני של מכונת תפירה חשמלית. בתחילה, היו אלו מכונות תפירה רגילות, כאשר מנוע חשמלי מחובר בצידן. במרוצת השנים, כאשר מכונות התפירה התפשטו ונמצאו כמעט בכל בית, השתכללה גם מכונת התפירה והמנוע החשמלי הוכנס לתוך מעטפת מכונת התפירה עצמה.
על אף שבמהלך השנים קמו מתחרים רבים לחברת זינגר ושות', המותג זינגר היה ונותר כמעט שם נרדף למכונות תפירה. למעשה, רב האנשים חושבים כי זינגר הינו ממציא מכונת התפירה. בשלב כלשהו, איבדה חברת זינגר ושות' את המקום הראשון בשוק לטובת מותג יפני בשם "ינומה", אולם אין ספק כי זינגר היוותה פריצת דרך ומהפכה בענף התפירה והחייטות. כמו כן, זינגר היתה ונותרה מותג איכותי, אמין ויעיל עד עצם היום הזה.
מאמר זה נכתב ע"י כותב תכנים מקצועי בחברת קידום אתרים בגוגל SEOneto.