אחת ההגדרות לכאב נפשי/ריגשי הוא "צרכים שאינם מתמלאים המתחלפים אצלינו בצורת ביטוי של כאב ריגשי."
כאב שנחווה,לנוכח העדר או חסך של צרכים בסיסיים כמו אהבה וקבלה אמיתי לא פחות ואולי אף יותר מכאב פיזי.
כאב ריגשי מתבטא בתחושות של מצוקה גופנית עמוקה כמו כאבי ראש, בטן,קיב קיבה- יש לשים לב וליזכור שהמערכת כולה נימצאית באיום על שלמותה לנוכח כאב ריגשי מתמשך.
כאשר יש פגיעה פיזית בגופינו הגוף מאותת באמצעות הכאב להתגייס ולנקוט אמצעי
לטפל בפגיעה, רובינו נענים לכאב הפיזי ומחפשים לו מענה .
כאב ריגשי הוא מורכב יותר ולא תמיד אנו נענים לו באותה מהירות ובאותה אפקטיביות ככדי להגן על המערכת ,למרות שכאב ריגשי מתמשך מאותת לנו שהמרכיב החסר מאיים עלינו לא פחות מחבלה פיזית.
במשך חיינו אנו לומדים להחליף את החסך בצרכים ריגשיים בצרכים אחרים לעיתים תענוגות ואמצעים חומריים משמשים כאמצעי הדחקה והסתרה של כאב ריגשי.
כאב ריגשי עלול לעיתים קרובות להוות איום על שלמותינו והתוצאה היא נעילת המודעות לכאב אך לא העלמותו.
כאב ריגשי אינו צביטה או שריטה שמייד מגיבים אליו, לעיתים הוא פגיעה כה חזקה שאנו לא מסוגלים לתפוס אותו ברגע הראשוני אך הוא נישאר חרוט בתוכינו.
כאב מודחק של צרכים ריגשיים שסוכלו, ברוב המקרים אין התודעה יכולה להכיל ולכן נעשה כל מה שאנו יכולים כדי להתעלם מנוכחותו.
יכולת הסבל הרגשי שלנו מוגבלת ואנו נעשה כל שאנו יכולים להסוות את תשומת הלב במידה וחוויה ריגשית בסיסית בחיינו מנסה להגיע לתודעה.
אלא שהמערכת ההוליסטית שלנו על כל מרכיביה אינה שוכחת באמת את הכאב - ורובינו נושאים בתוכינו שנים רבות גוף של כאב מורדם שמנהל אותנו ומאיים לא רק על איכות חיינו אלא גם על בריאותינו ועל חיינו ממש.
עבודה אנרגטית נכונה עשוייה להיות דרך מופלאה לטפל בגוף הכאב הריגשי.זהו מסע של למידה, צמיחה ומפגש אחר עם עצמינו בליווי תומך ומדוייק של מערך אנרגטי שעשוי להעניק לכל אחד את הדרך המיוחדת והחד פעמית שלו להתחבר לכוחות הריפוי והעצמה שלו.