מתוכנים דיאטטים - מאת רעות צבי
לאכול מה שיש בטבע, בהתאם לעונה, מזג אוויר וצרכי הגוף.
בחורף לא מומלץ לאכול מזונות קרים, לא מבושלים וכאלה שהוקפאו והם מחוץ לעונתם.
הנה מספר מתכונים שמתאימים לעונת החורף:
דייסת קוואקר: להכנת 100 גרם (בד"כ מכינים פחות מכמות זו)
מתאים לארוחת בוקר
2 כוסות מים
כוס שיבולת שועל-קוואקר ללא שום תוספת (לקנות בחנות קוואקר הכי טבעי)
אפשר להוסיף קינמון / 1 תמר/1 תאנה/3צימוקים /3שקדים/3אגוזים
1.מבשלים את שיבולת השועל עם המים על אש בינונית במשך עשר דקות, ומערבבים כדי שהתערובת לא תידבק למחבת.
דייסת קוואקר מומלצת כארוחת בוקר מצריכה 10 דקות הכנה ואפילו פחות
יתרונות המתכון:
הדייסה דיאטטית, משביעה עד ארוחת הצהריים, מנקה ומחזקת את מע' העיכול מורידה כולסטרול וסוכר מהדם
* אנשים עם בעיות עצירות יש לנסות מנה קטנה בתחילה ולבדוק איך זה משפיע
מרק בטאטה מרק כתום לחיזוק מע' העיכול
חומרים:
2 בטטות
דלעת (חתיכה/פרוסה שקונים אצל הירקן)
2 גזרים
1 בצל
4 שיני שום
חצי כוס גריסי פנינה
חצי כפית קינמון
כפית מלח
פלפל לפי הטעם
מעט שמן זית משובח.
3 ליטר מים, תשתמשו בליטרים של הקומקום אם אין כוס מדידה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הירקות, פורסים לקוביות ומכניסים לסיר עם מים על אש גבוהה. מבשלים עד שכל הירקות מתרככים.
2. אחרי שהירקות התרככו, מרסקים עם כף חשמלית את כל הירקות יחד עם המים ואז מתקבל מרק סמיך.
3. מוסיפים את שאר התבלינים ואת שמן הזית ומכבים את האש. הוספת שמן הזית הכרחית כדי לספוג את הויטמינים מססים בשומן, במיוחד בטא קרוטן ( שממנו נוצר ויטמין A)
יתרונות המתכון:
עוזר להורדת משקל, מחזק את מערכת העיכול,תורם לרמת הריכוז ומאזן רמת סוכר
מרק ירקות עם גריסי פנינה - לסילוק לחות וחיזוק האנרגיה
(עוזר להורדת המשקל)
חומרים:
2 כפות שמן זית
3 גזרים קצוצים גס
2 בצלים קצוצים גס
4 מקלות סלרי קצוצים
2 עגבניות חתוכות
2 בטאטות חתוכות לקוביות
1 כוס גריסי פנינה או גריסים
שמיר
מלח פלפל
6 כוסות מים
אופן הכנה:
1. מחממים שמן בסיר גדול, ומוסיפים את הגזר, הבצל, והסלרי. מטגנים קלות כ-5 דקות. מוסיפים את המים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
2. מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים ואת גריסי הפנינה, מחממים עד שמתחיל לבעבע קלות ושוב מנמיכים את האש. מבשלים 50 דקות על אש קטנה, עד שהירקות רכים.
3. מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את השמיר.
יתרונות המתכון:
גריסי פנינה תורמים לסילוק לחות מהגוף ובכך להורדת משקל עודף, גריסי הפנינה ידועים כטובים לעור הפנים במצבי אקנה או פצעים בפנים. המרק מכיל ירקות שמחזקים את מערכת העיכול ובכך גורמים לעליית האנרגיה
בתאבון וחורף חם!
לבניית תפריט אישי יש צורך באבחון, זאת על מנת לדייק ולטפל בצורה יעילה ביותר לבניית שינוי תזונתי אישי צרו קשר עם רעות צבי:
http://www.reuta4u.co.il/
לאכול מה שיש בטבע, בהתאם לעונה, מזג אוויר וצרכי הגוף.
בחורף לא מומלץ לאכול מזונות קרים, לא מבושלים וכאלה שהוקפאו והם מחוץ לעונתם.
הנה מספר מתכונים שמתאימים לעונת החורף:
דייסת קוואקר: להכנת 100 גרם (בד"כ מכינים פחות מכמות זו)
מתאים לארוחת בוקר
2 כוסות מים
כוס שיבולת שועל-קוואקר ללא שום תוספת (לקנות בחנות קוואקר הכי טבעי)
אפשר להוסיף קינמון / 1 תמר/1 תאנה/3צימוקים /3שקדים/3אגוזים
1.מבשלים את שיבולת השועל עם המים על אש בינונית במשך עשר דקות, ומערבבים כדי שהתערובת לא תידבק למחבת.
דייסת קוואקר מומלצת כארוחת בוקר מצריכה 10 דקות הכנה ואפילו פחות
יתרונות המתכון:
הדייסה דיאטטית, משביעה עד ארוחת הצהריים, מנקה ומחזקת את מע' העיכול מורידה כולסטרול וסוכר מהדם
* אנשים עם בעיות עצירות יש לנסות מנה קטנה בתחילה ולבדוק איך זה משפיע
מרק בטאטה מרק כתום לחיזוק מע' העיכול
חומרים:
2 בטטות
דלעת (חתיכה/פרוסה שקונים אצל הירקן)
2 גזרים
1 בצל
4 שיני שום
חצי כוס גריסי פנינה
חצי כפית קינמון
כפית מלח
פלפל לפי הטעם
מעט שמן זית משובח.
3 ליטר מים, תשתמשו בליטרים של הקומקום אם אין כוס מדידה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הירקות, פורסים לקוביות ומכניסים לסיר עם מים על אש גבוהה. מבשלים עד שכל הירקות מתרככים.
2. אחרי שהירקות התרככו, מרסקים עם כף חשמלית את כל הירקות יחד עם המים ואז מתקבל מרק סמיך.
3. מוסיפים את שאר התבלינים ואת שמן הזית ומכבים את האש. הוספת שמן הזית הכרחית כדי לספוג את הויטמינים מססים בשומן, במיוחד בטא קרוטן ( שממנו נוצר ויטמין A)
יתרונות המתכון:
עוזר להורדת משקל, מחזק את מערכת העיכול,תורם לרמת הריכוז ומאזן רמת סוכר
מרק ירקות עם גריסי פנינה - לסילוק לחות וחיזוק האנרגיה
(עוזר להורדת המשקל)
חומרים:
2 כפות שמן זית
3 גזרים קצוצים גס
2 בצלים קצוצים גס
4 מקלות סלרי קצוצים
2 עגבניות חתוכות
2 בטאטות חתוכות לקוביות
1 כוס גריסי פנינה או גריסים
שמיר
מלח פלפל
6 כוסות מים
אופן הכנה:
1. מחממים שמן בסיר גדול, ומוסיפים את הגזר, הבצל, והסלרי. מטגנים קלות כ-5 דקות. מוסיפים את המים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
2. מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים ואת גריסי הפנינה, מחממים עד שמתחיל לבעבע קלות ושוב מנמיכים את האש. מבשלים 50 דקות על אש קטנה, עד שהירקות רכים.
3. מתבלים לפי הטעם ומוסיפים את השמיר.
יתרונות המתכון:
גריסי פנינה תורמים לסילוק לחות מהגוף ובכך להורדת משקל עודף, גריסי הפנינה ידועים כטובים לעור הפנים במצבי אקנה או פצעים בפנים. המרק מכיל ירקות שמחזקים את מערכת העיכול ובכך גורמים לעליית האנרגיה
בתאבון וחורף חם!
לבניית תפריט אישי יש צורך באבחון, זאת על מנת לדייק ולטפל בצורה יעילה ביותר לבניית שינוי תזונתי אישי צרו קשר עם רעות צבי:
http://www.reuta4u.co.il/
רעות צבי, מורה ליוגה אינטגרטיבית, דולה
מטפלת ברפואה סינית, דיקור,תזונה סינית, שיאצו וטווינה
http://www.reuta4u.co.il/
מטפלת ברפואה סינית, דיקור,תזונה סינית, שיאצו וטווינה
http://www.reuta4u.co.il/