פפאנש
שני מתכוני פפאנש מגבינות רכות טעימים להפליא. לא חייבים להכין רק בחג שבועות, אפשר לחגוג עם
מאכלי גבינות גם בחגים אחרים.
500 גרם גבינה לבנה
100 גרם סוכר
2 ביצים
קמצוץ תמצית וניל
קמצוץ סודה לשתיה
200 גרם קמח
גביע שמנת חמוצה
ריבה
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינה עם הסוכר וסודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הגבינה את הביצים, תמצית וניל וקמח. מערבבים. אם תערובת הגבינה לחה, דביקה מידי, מוסיפים קמח. התערובת צריכה להיות קלה לעיצוב.
מחממים בסיר עמוק שמן, לוקחים מהתערובת ועושים כדורים בגודל כדור פינפונג. בעזרת הצבע עושים חור במרכז כל כדור, טובלים בקמח ומגדילים את החור ומשטחים מעט את העיגול.
מטגנים בשמן עמוק עד קבלת גוון זהוב. מגישים עם שמנת וריבה.
פפאנש מבושל
500 גרם גבינה טוב טעם
130 גרם סולת
2 כפות סוכר
תמצית וניל
2 ביצים בינוניים
50 גרם חמאה
רום
100 גרם פירורי לחם
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינה עם סולת והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית ווניל, ביצים ומערבבים.
נותנים לתערובת לנוח שעה.
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים פירורי לחם ומטגנים עד קבלת גוון זהוב.
מרתיחים מים בסיר, לוקחים מעט מהתערובת ומגלגלים אותה בידיים רטובות לצורת כדור. מכניסים לסיר עם המים ומבשלים. כאשר הפפאנש צפים על פני המים אפשר להוציא לתוך מסננת.
מגלגלים אותם במחבט עם פירורי לחם. מגישים עם שמנת, ריבה.
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות בבית באמצעות כלים וחומרים שכל אחד יכול לרכוש. בנוסף לכך אנו מוכרים מגוון של ציוד וחומרים המשמשים להכנת גבינות.
לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים לגלוש לאתר שלנו