מצרכים: 2.5 ק"ג בשר לאוסובוקו- לבקש מהקצב חתיכות בעובי שלושה סנטימטר, 2 בצלים קצוצים,
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות, 1 סלרי עלים שטוף טוב וקצוץ עם העלים, 1 סלרי ראש שטוף היטב וחתוך לקוביות
5שיני שום קצוצות גס, עלה דפנה, ענף טימין, כמה עלי מרווה, שמן זית, ציר עגל ( אפשרי מים במקום), יין אדום להשריית הבשר , קמח לבן.
אופן ההכנה:
-לילה לפני הבישול משרים את נתחי הבשר ביין אדום, טימין ובצל.
-למחרת מסננים את הבשר, מייבשים על המסננת ומשאירים מחוץ למקרר.
-בסיר רחב עם תחתית עבה- מטגנים בשמן זית את הירקות לפי הסדר- בצל, גזר, שורש סלרי, סלרי ,עלים, שום,
כשהירקות מטוגנים יפה- מוציאים אותם מהסיר.
טובלים את הבשר בקמח, מוודאים שהוא מכסה את הבשר היטב, מנערים קלות להורדת קמח מיותר, מטגנים את נתחי הבשר
בסיר עד שהבשר מזהיב, מוציאים ומניחים בצד, מוסיפים לסיר את היין האדום שבו הושרה הבשר, מגבירים את האש
ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ.
-מצמצמים את היין עד שמגיעים למרקם סירופי, מוסיפים את הבשר, הירקות, עשבי תיבול ומכסים את הכל בציר (או מים)
-מביאים לרתיחה מוסיפים מלח גס ופלפל שחור, מעבירים את כל הכבודה לתבנית עמוקה שתכיל את הבשר והציר- לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
-אופים בתנור כשלוש שעות (כל המרבה הרי זה משובח)
-לפני הגשה מכינים גרמולטה- קליפת לימון מגורדת, שן שום קצוצה וחופן פטרוזיליה קצוצה- מערבבים ושמים על הבשר.
בתאבון
מטאנטי באצ'י