מתכון סופגניות עם שמרים יבשים -קל להכנה, ויוצאות סופגניות מעולות!
המתכון מתאים להכנה של כ-30 סופגניות גדולות (או 60 קטנות).
חומרים:
• 1 ק"ג קמח
• 3 כפות שמרים יבשים
• 2/3 כוס סוכר
• 150 גרם מחמאה (או חמאה) מומסת
• 4 ביצים טרופות
• 2 כפות גרידת לימון
• 1 1/2 כוסות מים פושרים
• אבקת סוכר לקישוט
• שמן לטיגון
• ריבת חלב או ריבה רגילה או ממרח שוקולד למילוי
אופן ההכנה:
• שמים את הקמח בקערה, ובמרכזו יוצרים גומה
• בגומה שמים את השמרים והסוכר, ומעט מים. מערבבים קצת ונותנים לשמרים 5 דקות תסיסה.
• מוסיפים למרכז את הביצים, החמאה וגרידת הלימון, מערבבים ומוסיפים מים לסירוגין ובהדרגה עד ליצירת בצק אחיד.
• מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת נפח הבצק.
• לשים את הבצק, ושוב מתפיחים כ-20 דקות.
• מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ, וקורצים ממנו עיגולים.
• מכסים את העיגולים במגבת לחה ומתפיחים כ-15 דקות.
• מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד להשחמה. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי - על מנת שלא לשרוף את הסופגניה.
• ממלאים בריבה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.