סדנאות בישול למטרות גיבוש מאחדות את הטוב בשני העולמות –הסדנאות עוזרות ליצור גיבוש בצוותים ושיתוף פעולה של עובדים ומנהלים בחברה או בארגון, והן גם כן חווייתיות ומהנות.
איך מתקשרות סדנאות בישול לפיתוח ארגוני?תפקידם של ימי גיבוש ופיתוח ארגוני להעמיק את שיתוף הפעולה בתוך הצוות, לפתור בעיות תקשורת בין אנשי הצוות ובין המנהלים לעובדים, לשבור מחיצות בין הדרגים השונים בארגון וללמוד כיצד לנהל תהליכים עיסקיים בצורה טובה יותר. כיצד מטרות אלו מתקשרות לסדנת בישול? בסדנת הבישול מקבלים הצוותים משימה: לבשל ארוחה בת מספר מנות, כאשר מספר המשאבים ידוע ומוגבל ולוחות הזמנים קבועים מראש. עליהם לתכנן את מהלך הבישול, חלוקת התפקידים ולשתף פעולה על מנת להשיג את מטרתם בצורה הטובה, והטעימה, ביותר.
בסדנת בישול המשולבת עם יום גיבוש, נוסף על מדריך הסדנה המגיע עם הידע והערך המוסף הקולינרי, מגיע גם יועץ ארגוני אשר לו הכלים המתאימים לצפות, לנתח ולשקף, במהלך הסדנה, את אבחנותיו. תהליך הפקת הלקחים נעזר בתיעוד מוסרט של מהלך העבודה. בסיום פסק זמן שמטרתו הפקת לקחים, ממשיכה העבודה, כאשר הצוותים חכמים יותר, מבינים ומודעים יותר לאינטראקציות הפנימיות ודרכי ההתקשרות ביניהם. שיפורם של גורמים אלו יביא למהלך עבודה נעים ואפקטיבי יותר.
לפעמים סיגר הוא רק סיגרסדנאות בישול, גם ללא יועץ ארגוני המגדיר את התהליכים המתרחשים בהן לצורך איבחון עסקי, מהוות יום גיבוש מצויין לצוותים וטובות כפעילות לשבירת הקרח בין מנהלים ועובדים. עצם העבודה המשותפת, כאשר לפתע כולם מוגדרים כשווים בין שווים, מאפשרת היווצרות דינמיקות ואינטראקציות חברתיות ואישיות שאינן מתאפשרות בחיי היום יום של הארגון.
בין אם רואים כתוצר את העבודה המשותפת, הארוחה מעשה ידי המשתתפים בסיום הסדנה, או יצירת האוירה המאפשרת למידת דפוסי תקשורת ושיתופי פעולה חדשים בליווי מקצועי של יועץ ארגוני, החוויה אותה עוברים חברי ההנהלה והעובדים היא חוויה מהנה ומאלפת הפותחת פתח לשיתוף פעולה חיובי גם ביומיום של חיי הארגון.