להלן מס' מתכונים לכבוד חג החנוכה
סופגניות קלאסיות
מצרכים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
20 גר' מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה
2 ביצים
350 מים
מעט אלכוהול
אופן ההכנה:
1מערבבים מים פושרים, שמרים וסוכר בקערה קטנה ומחכים 15 דקות.
2)מערבבים בקערה גדולה שאר המרכיבים ומוסיפים תערובת השמרים.
3)מערבבים היטב ולשים מס' דקות לבצק עד שנפרד מדפנות הקערה.
4)ממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
5)מכסים במגבת ומניחים במקום חמים עד שיכפיל ניפחו ( בין 1/2 - 1 שעה)
6)מכדררים כדורים בגודל הרצוי ( מומלץ בין 50-70 גר') מעבירים לתבניות משומנות ומניחים שוב לתפיחה והכפלת הגודל ( כשעה)
7)מטגנים הכדורים בשמן עמוק בחום בינוני .
8)הטיגון הינו כשצד העליון של הכדור כלפי מטה בשמן כשתי דקות במכסה מכוסה ואז הופכים לעוד 2 דקות.
9)מעבירים למסננת או למגש עם נייר סופג.
10)בוזקים אבקת סוכר, רוטב שוקולד, מזריקים ריבה או כל עיטור אחר.
סופגניות מהירות הכנה - מתכון חלבי
מתאים לחסרי הסבלנות שבינינו שמעוניינים באווירת חנוכה בבית.
החומרים:
1 ורבע כוסות קמח תופח
1 גביע לבן
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
יש לערבב את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.
בנפרד יש לחמם שמן עמוק בסיר רחב.
לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת כף נוספת, מחליקים אותה לתוך השמן.
מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
ממלאים את הסופגנייה בריבה בעזרת המזרק וזורים אבקת סוכר מלמעלה
לביבות בטטה , תפו"א ועירית
חומרים:
5 בטטות בגודל בינוני
2 תפוח אדמה
3 כפות גדושות של קמח תופח
1 ביצה
צרור עירית פרוס דק
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטה ותפוח-האדמה ומגרדים בפומפיה לרצועות דקות. סוחטים את הנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
2. צרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו היטב.
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה, מעורבת עם בצל ירוק פרוס.
לביבות תירס:
חומרים:
1 קופסא גרגרי תירס
2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
מלח, פלפל
שמיר, פטרוזיליה קצוץ
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים יחד.
לחמם מחבת עם מעט שמן לטגן משני הצדדים, להניח על נייר סופג.
לביבות קישואים
מרכיבים:
2 קישואים מגוררים במגררת גסה
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
1/3 בצל מגורר במגררת עדינה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים
הבלילה צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית מדי
יוצקים עם כף לשמן חם במחבת
הופכים ומטגנים צד שני
לביבות תפוחי עץ וצימוקים ( מתוק )
חומרים ל-13 יחידות:
3 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר גדולים מקולפים ומגורדים בפומפיה גסה
4 כפות סוכר
2 ביצים גדולות
5 כפות גדושות קמח
1 כף צימוקים
2 כפות מים
1 כף שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים היטב ולטגן בשמן חם משני הצדדים
עד לקבלת צבע חום בהיר.
סופגניות קלאסיות
מצרכים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
20 גר' מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה
2 ביצים
350 מים
מעט אלכוהול
אופן ההכנה:
1מערבבים מים פושרים, שמרים וסוכר בקערה קטנה ומחכים 15 דקות.
2)מערבבים בקערה גדולה שאר המרכיבים ומוסיפים תערובת השמרים.
3)מערבבים היטב ולשים מס' דקות לבצק עד שנפרד מדפנות הקערה.
4)ממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
5)מכסים במגבת ומניחים במקום חמים עד שיכפיל ניפחו ( בין 1/2 - 1 שעה)
6)מכדררים כדורים בגודל הרצוי ( מומלץ בין 50-70 גר') מעבירים לתבניות משומנות ומניחים שוב לתפיחה והכפלת הגודל ( כשעה)
7)מטגנים הכדורים בשמן עמוק בחום בינוני .
8)הטיגון הינו כשצד העליון של הכדור כלפי מטה בשמן כשתי דקות במכסה מכוסה ואז הופכים לעוד 2 דקות.
9)מעבירים למסננת או למגש עם נייר סופג.
10)בוזקים אבקת סוכר, רוטב שוקולד, מזריקים ריבה או כל עיטור אחר.
סופגניות מהירות הכנה - מתכון חלבי
מתאים לחסרי הסבלנות שבינינו שמעוניינים באווירת חנוכה בבית.
החומרים:
1 ורבע כוסות קמח תופח
1 גביע לבן
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה:
יש לערבב את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.
בנפרד יש לחמם שמן עמוק בסיר רחב.
לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת כף נוספת, מחליקים אותה לתוך השמן.
מטגנים את הסופגנייה משני צדדיה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
ממלאים את הסופגנייה בריבה בעזרת המזרק וזורים אבקת סוכר מלמעלה
לביבות בטטה , תפו"א ועירית
חומרים:
5 בטטות בגודל בינוני
2 תפוח אדמה
3 כפות גדושות של קמח תופח
1 ביצה
צרור עירית פרוס דק
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטה ותפוח-האדמה ומגרדים בפומפיה לרצועות דקות. סוחטים את הנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
2. צרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו היטב.
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה, מעורבת עם בצל ירוק פרוס.
לביבות תירס:
חומרים:
1 קופסא גרגרי תירס
2 כוסות קמח תופח
3 ביצים
מלח, פלפל
שמיר, פטרוזיליה קצוץ
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים יחד.
לחמם מחבת עם מעט שמן לטגן משני הצדדים, להניח על נייר סופג.
לביבות קישואים
מרכיבים:
2 קישואים מגוררים במגררת גסה
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
1/3 בצל מגורר במגררת עדינה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים
הבלילה צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית מדי
יוצקים עם כף לשמן חם במחבת
הופכים ומטגנים צד שני
לביבות תפוחי עץ וצימוקים ( מתוק )
חומרים ל-13 יחידות:
3 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר גדולים מקולפים ומגורדים בפומפיה גסה
4 כפות סוכר
2 ביצים גדולות
5 כפות גדושות קמח
1 כף צימוקים
2 כפות מים
1 כף שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים היטב ולטגן בשמן חם משני הצדדים
עד לקבלת צבע חום בהיר.
שף דוד גול , שף ויועץ קולינארי לעסקי מזון בעל חברת שואו שף, שפים פרטיים לאירועים פרטיים, בוגר בי"ס תדמור,
בעל ניסיון מקצועי רב שף מסעדות מובחרות בעבר ( בויה, ים 7, מינו הדייג, סרדו ועוד)
http://www.showchef.co.il/
בעל ניסיון מקצועי רב שף מסעדות מובחרות בעבר ( בויה, ים 7, מינו הדייג, סרדו ועוד)
http://www.showchef.co.il/