חמין
מצרכים:
5 כפות שמן
3 בצלים פרוסים
1 ראש שום חצוי לשניים
2 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל אנגלי
5 נתחים של אוסו בוקו בקר עם עצם ומח או קוביות בשר ( שריר כתף או שפונדרה ) במשקל 2 ק"ג
1 כוס שעועית אדומה מושרית למשך הלילה
1/2 כוס חומוס מושרה לכל הלילה
1/2 כוס שעועית לבנה מושרה לכל הלילה
6 תפוחי אדמה בינוניים, שלמים
3 כפות דבש
6 ביצים קשות
5 יחידות קישקה ( מעיים ממולאות)
הכנת החמין
1. שמים את השמן בסיר וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל,מליחים ומפלפלים . מטגנים עד שהבצל שחום יפה.
2. מסדרים בסיר את מרכיבי החמין על הבצל המטוגן:
את הבשר עם העצמות ומסביב את השעועית, והחומוס.
את שקית החיטה בצד ואת תפוחי האדמה, הביצים ושני חצאי ראש השום לידם.
ממלאים במים, מוסיפים את הדבש , ממליחים ומפלפלים.
מעל פני המים שמים חתיכות הקישקה.( ניתן לטגן מעט הקישקה במחבט ואז להכניס לסיר)
מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעה .
מכסים היטב ומעבירים לפלטת שבת לכל הלילה או לתנור בחום של 110 מעלות.
לשקית חיטה:
1 כוס חיטה מושרית במים
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מכינים את שקית החיטה:
1. שמים את השמן במחבת וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את הבצל, שום, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כחמש דקות.
2. מערבבים את החיטה עם תוכן המחבת (יחד עם שמן הטיגון). מכניסים לשקית וסוגרים (חשוב להראות שהשקית לא מלאה מידי, שיהיה לחיטה מקום לתפוח)
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: