מצרכים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
20 גר' מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה
2 ביצים
350 מים
מעט אלכוהול
אופן ההכנה:
1מערבבים מים פושרים, שמרים וסוכר בקערה קטנה ומחכים 15 דקות.
2)מערבבים בקערה גדולה שאר המרכיבים ומוסיפים תערובת השמרים.
3)מערבבים היטב ולשים מס' דקות לבצק עד שנפרד מדפנות הקערה.
4)ממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
5)מכסים במגבת ומניחים במקום חמים עד שיכפיל ניפחו ( בין 1/2 - 1 שעה)
6)מכדררים כדורים בגודל הרצוי ( מומלץ בין 50-70 גר') מעבירים לתבניות משומנות ומניחים שוב לתפיחה והכפלת הגודל ( כשעה)
7)מטגנים הכדורים בשמן עמוק בחום בינוני .
8)הטיגון הינו כשצד העליון של הכדור כלפי מטה בשמן כשתי דקות במכסה מכוסה ואז הופכים לעוד 2 דקות.
9)מעבירים למסננת או למגש עם נייר סופג.
10)בוזקים אבקת סוכר, רוטב שוקולד, מזריקים ריבה או כל עיטור אחר.
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
20 גר' מלח
100 גר' מרגרינה או חמאה
2 ביצים
350 מים
מעט אלכוהול
אופן ההכנה:
1מערבבים מים פושרים, שמרים וסוכר בקערה קטנה ומחכים 15 דקות.
2)מערבבים בקערה גדולה שאר המרכיבים ומוסיפים תערובת השמרים.
3)מערבבים היטב ולשים מס' דקות לבצק עד שנפרד מדפנות הקערה.
4)ממשיכים ללוש עוד מס' דקות עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
5)מכסים במגבת ומניחים במקום חמים עד שיכפיל ניפחו ( בין 1/2 - 1 שעה)
6)מכדררים כדורים בגודל הרצוי ( מומלץ בין 50-70 גר') מעבירים לתבניות משומנות ומניחים שוב לתפיחה והכפלת הגודל ( כשעה)
7)מטגנים הכדורים בשמן עמוק בחום בינוני .
8)הטיגון הינו כשצד העליון של הכדור כלפי מטה בשמן כשתי דקות במכסה מכוסה ואז הופכים לעוד 2 דקות.
9)מעבירים למסננת או למגש עם נייר סופג.
10)בוזקים אבקת סוכר, רוטב שוקולד, מזריקים ריבה או כל עיטור אחר.
שף דוד גול , שף ויועץ קולינארי לעסקי מזון בעל חברת שואו שף, שפים פרטיים לאירועים פרטיים, בוגר בי"ס תדמור,
בעל ניסיון מקצועי רב שף מסעדות מובחרות בעבר ( בויה, ים 7, מינו הדייג, סרדו ועוד)
http://www.showchef.co.il/
בעל ניסיון מקצועי רב שף מסעדות מובחרות בעבר ( בויה, ים 7, מינו הדייג, סרדו ועוד)
http://www.showchef.co.il/