לוחמי סומו, כולנו מכירים אותם, אוכלים הרבה מאד. הם נכנסים למסעדה אסייתית, ומזמינים את כל מה שיש בתפריט. איך הם שומרים על הבריאות שלהם למרות כמות האוכל העצומה שהם אוכלים?
לוחמי סומו עובדים קשה מאד על הכושר שלהם. הם מתאמנים כמה שעות טובות ביום, ובכל זאת הם עטופי שומן. האימון המיוחד שלהם והאוכל הספציפי שהם אוכלים גורמים להם להיות שמנים מאד, למרות שיש להם הרבה כוח וכושר רב. האימון כולל הרמת אחוז אינסולין והורדת אחוז סרוטונין בדם, דבר זה גורם לעלייה במשקל, לפעמים 250 קילוגרם. מסעדה אסיאתית ממוצעת כמעט ולא מכינה את האוכל המיוחד שהם צריכים – לפחות לא בכמות.
איך לוחם סומו מעלה במשקל?
נניח ולוחם סומו רוצה לעבוד בצורה שיטתית כדי להעלות במשקל: מה שהוא עושה זה לא להיכנס לאתר אינטרנט שכתוב בו סושי משלוחים ומתחיל להזמין, אלא פשוט מדלג על ארוחת בוקר. הוא מגיע מורעב לארוחת הצהריים – ומתחיל לאכול אורז בכמות עצומה (אורז = פחמימה = סוכר + שומן). הלוחמים קמים ב-6 בבוקר, מתאמנים 4 שעות ללא אכילה, ואז חוזרים לישון. מנגנון האכילה והרעב "לא מתעורר". הגוף חושב שהוא נמצא במצוקה, ולכן הוא מאט את חילוף החומרים. כך משמינים מארוחה אחת מלאת פחממות ביום. כאשר יש עלייה באינסולין, הגוף אוכל עוד ועוד ולא שורף שומן.
איך לוחם סומו מוריד במשקל?
יש ליפנים דיאטה מיוחדת שעובדת על כוח רצון. הדיאטה כבר הפכה מסחרית מזמן והיום מכירים אותה בכל העולם. בשיטה שלהם אין אובססיה סביב קלוריות. עובדים בעיקר על שישה נושאים עיקריים: הסדרה מחדש של מנגנון חילוף החומרים, שצריך לחזור לשרוף קלוריות עם / בלי פעילות גופנית בצורה סדירה, שריפת שומנים, הפסקת המנגנון שמשבית שריפת שומנים עקב "מצוקה" שהגוף נמצא בה, סידור סרוטונין ואינסולין וגם קורטיזול.
משה אלון