מדי פעם נפתחות בארץ מסעדות של אוכל יפני. הן בדרך כלל מגישות סושי, והרבה מאד פעמים קוראים להן סומו או משהו יפני שכזה. האם עצרתם רגע לחשוב מה זה סומו?
האם מסעדות בהרצליה פיתוח מבינות את משמעות השם?
אמנם אין מסעדות בהרצליה פיתוח שקוראים להן סומו, אבל במקומות אחרים בהחלט יש. הספורט שיש לבטא את שמו כך – SUMO, הוא ענף הספורט של היפנים השמנים שמפילים זה את זה לקרקע. הספורט הוא ענף שיש לו משמעות רוחנית ביפן, חלק מדת השינטו. הספורט שונה בתפיסה האתלטית שלו מספורט מערבי: אין חלוקת משקל ולכן אדם ששוקל 90 קילוגרם יכול להיאבק באדם ששוקל 250 קילוגרם. לעומת זאת בגרסה הבין לאומית של המשחק – על מנת להתאים אותו לחוקים האולימפיים האירופאים, יש חלוקת משקל: עד 85 ק"ג, עד 115 ק"ג, מעל 115 ק"ג, ומשקל חופשי. המשחק נפוץ באיים האסייתיים ליד ארה"ב, בארה"ב ויפן כמובן.
מה אוכל מתאבק סומו?
כמובן שמתאבק סומו זולל אוכל יפני. זה כולל בעיקר אוכל משמין ועתיר סוכרים, כמו אורז לבן, בירה וגם ויסקי. כל זאת על מנת שיש כבד משקל ובכושר שיא, כדי להיאבק מול היריב שלו. הדרך להפסיד היא באחת מהדרכים הבאות: נגעתם ברצפה? יצאתם מהזירה? ביצעתם עבירה? הפסדתם. הקרבות בדרך כלל קצרים: לא לוקח הרבה זמן להפיל אחד את השני, בזירה, ששמה dohy?. כמובן שיש כמה וכמה ליגות ברמה של המשחק, ואם תאכלו הרבה אוכל יפני ללא ספק זה יעזור לכם כמתאבקי סומו. הדרגה הנמוכה ביותר בסומו היא Maegashira, הגבוהה ביותר Yokozuna. מאד קשה להגיע לדרגה זו: צריך לאכול הרבה אוכל – וכמובן לעבור את כל הדרגות באמצע (יש הרבה מאד) ואז לנצח את הטורניר האחרון פעמיים ברציפות.