חוב לבנק למשכנתאות- בסוף נשארנו בלי הבית
נספר לכם על זוג צעיר מבאר שבע שבשנת 1995 קנה דירה בשווי 400 אלף שקלים. הזוג שילם תמורת הדירה 50 אלף שקלים ולקח משכנתא עבור 350 אלף הנותרים.
עשר שנים נאבק הזוג בתשלומים החודשיים ובמהלכם החזיר לבנק 300 אלף שקלים. ואז קרה הנורא מכל. פיטורים. הזוג הפסיק לשלם את התשלומים החודשיים והבנק למשכנתאות מכר את הנכס ב-600 אלף שקלים, למרות זאת (הרי יש גם ריבית להלוואה) הזוג עדיין נותר עם חוב לבנק למשכנתאות שעמד על סך 450 אלף שקלים. כלומר, הבנק רוצה לקבל מיליון ו-350 אלף שקלים עבור הלוואה שנתן על סך 350 אלף שקלים. כיום הזוג גר בשכירות ובנוסף לדמי שכירות משלם גם מדי חודש תשלומים לפריעת החוב.
מה עושים במקרה שיש חוב לבנק?
במקרה שיש חוב לבנק יש לנהל משא ומתן ולהגיע בהקדם להסדר. ההסדר יכול לכלול הפחתה בגובה החוב, פריסת תשלומים נוחה יותר ועוד. אל תחשבו שאם יש לכם חוב לבנק, אז לא ניתן לנהל עם הבנק משא ומתן. גם הבנק יודע להתפשר, צריך רק לדעת איך לדבר איתו.
כיצד חברת אובליגור מסייעת במקרה שיש חוב לבנק? במקרה שיש חוב לבנק, חברת אובליגור תנהל עבורכם משא ומתן ותייצג אתכם בוועדות המתאימים בבנקים או במשרד השיכון , שם היא תבקש עבורכם הנחות משמעותיות לשם סגירת החוב (אפשר להגיע להפחתה משמעותית בגובה החוב, לפעמים אפילו להפחתה של 50%). אובליגור יכולה גם לבדוק את תחשיב הריבית שנעשה לחובכם, כדי לבדוק שהחוב לא נופח יתר על המידה וכי הריבית שנגבתה היא אכן הריבית שהיתה אמורה להיגבות בפועל.
שורה תחתונה: חוב לבנק שאינו מטופל יכול לתפוח ולתפוח. אל תשבו בחיבוק ידיים, פעלו לחיסולו.