לא תמיד צריך להיגמל מהתמכרות - לעיתים ניתן להפוך התמכרות למנוע צמיחה
התמכרות ופישרה
ישנם סוגים רבים של התמכרויות שניתן להיגמל מהן. אבל יש התמכרויות או אובססיות שמאוד קשה להיפטר מהן. מה עושים? לא תמיד צריך להיגמל מהן - לעיתים ניתן פשוט להפוך אותן למנוע צמיחה.
התמכרות איננה בהכרח דבר רע, אם משתמשים בה בצורה נכונה. התמכרות הופכת לדבר שלילי בשני תנאים: היא בלתי ניתנת לשליטה והיא מזיקה ואינה קונסטרוקטיבית ובונה.
במקום לדכא - ניתן למקסם
למשל, אדם שאוהב לדבר ולא מסוגל להפסיק. אדם כזה יכול לנסות ולרסן את עצמו, להיגמל מהצורך לדבר ולדבר וללמוד במאמץ לא פשוט גם להקשיב לאחרים.
מצד שני, אדם כזה יכול גם להפוך לשדרן רדיו ולדבר ללא הפסקה במשך שעות על גבי שעות. את הכפייתיות שלו לדיבור אינסופי הוא יכול להפוך למנוע צמיחה ולמקסם בכך את הפוטנציאל שלו.
להוציא לעומת לקבל
במרבית המקרים, התמכרות אינה "מכניסה" אלא גורמת דווקא להוצאות. מי שמכור - הוא בדרך כלל אדם שמבזבז זמן, אנרגיה וכסף ללא שום תועלת ברורה או ממשית.
לעומת זאת, אם לוקחים התמכרות והופכים אותה למקור של הכנסות, של בנייה, של צמיחה ושל מקסום של יכולות, הרי שהיא הופכת מדבר שלילי לדבר חיובי ביותר.
הצלחה והתמכרות
למרבה האבסורד, התמכרות יכולה להפוך למקור של הצלחה - אם יודעים לעשות בה שימוש נכון, ולגרום לה להיות מקור של הכנסות ולא מקור של הוצאות.
למשל, אדם שמכור לרכישות רהבתניות ובזבזניות של מגפי עור יכול להפוך לסוחר ויבואן של מגפי עור מכל העולם - וכך להינות גם משפע של מגפיים לכל החיים וגם מבניית קריירה מרתקת ויצירת הכנסות מרובות.
וטיפ לסיום: התמכרות אינה דבר שלילי בהכרח - השאלה היא איך עושים בה שימוש לאיזו מטרה.
יואב ברנזון הוא עורך דין לשעבר ובעל תואר בפסיכולוגיה. מתמחה בטיפול אישי, יעוץ זוגי והכוונה מקצועית בקריירה. הוא פיתח שיטות טיפול רבות וייחודיות והוא בעל ניסיון עצום ומגוון בטיפול פרטני. הוא מוביל אנשים להצלחה בתחום האישי, הזוגי והתעסוקתי ב-25 השנים האחרונות ונחשב לאחד המומחים המובילים בישראל. הוא מקבל לקוחות ישראליים מכל יבשות העולם. יואב ברנזון כתב עד היום 12 ספרים בתחום האהבה העצמית והפיתוח העצמי - חלקם רבי מכר בארץ ובעולם. כמו כן, הוא פרסם למעלה מ-3,000 מאמרים בתחום הצמיחה האישית והזוגית.