המילה אבוקדו הגיעה מהשפה האצטקית ומשמעות השם היא "אשכים", ככל הנראה בגלל צורת הפרי.
במרבית השפות בעולם קוראים לאבוקדו אבוקדו.
מוצא האבוקדו במרכז אמריקה ובעיקר במקסיקו.
כיום ניתן למצוא מטעי אבוקדו במרכז ודרום אמריקה, ארה"ב, ספרד, דרום אפריקה וכמובן- ישראל.
גואקמולי הוא ממרח מקסיקני המורכב מאבוקדו, עגבניות, לימון, בצל ושום.
יש אנשים שאלרגיים לאבוקדו.
שלושה גזעים של אבוקדו קיימים בעולם: מקסיקני (פרי קטן וקליפה דקה), גוואטמלי (פרי בינוני וקליפה עבה) והודי (פרי גדול).
האבוקדו מככב בתעשיית הקוסמטיקה כיון שאחוז השומן בו גבוה: מייצרים ממנו שמפו ועשרות סוגים של קרמים.
קליפת האבוקדו העבה קיימת בצבעי שחור או ירוק. היא עתירת שומן, חלבונים וויטמינים B, A ו-C.
האבוקדו פורח בדרך כלל באביב והפרי מבשיל בחורף.
אחוז השומן באבוקדו עולה, כל עוד לא קוטפים אותו.
האבוקדו נקטף כשעבר את סף 9% השומן.
מאה גרם אבוקדו מכילים כ-160 קלוריות וכ-15.3 גרם שומן. אי לכך אבוקדו הוא פרי שנהוג להמעיט באכילתו בזמן דיאטה.
יחד עם זאת, כאמור, באבוקדו שלל ויטמינים חיוניים ולכן דיאטנית לרוב כן תשבץ אותו בתפריטי התזונה.
נוסף לוויטמינים הרבים, באבוקדו יש 0 כולסטרול.
בארץ מגדלים זנים שונים של אבוקדו בהתאם לסוג הקרקע והאקלים השורר באזורים השונים. האבוקדו הוא פרי השני
בחשיבותו במערך היצוא של הפירות בישראל, אחרי פרות ההדר. הוא זוכה להצלחה רבה בעיקר בגרמניה ובצרפת.
כ-55,000 דונם אבוקדו נטועים בארץ והיבול השנתי הוא 60-120 אלף טון.