בעזרת מתכון זה תוכלו להכין קרפ רוסי מקורי בקלות ובמהירות, הסבר ההכנה מייגע מעט, אך הטעם שווה את המאמץ.
מצרכים:
1 ליטר חלב (שקית חלב אחת)
2 ביצים טרופות
1 ק"ג ורבע קמח חיטה בהיר
ליטר וחצי מים
רבע כפית סוכר
חצי כפית מלח
כפית סודה שטוחה
מעט שמן (לא זית)
דבש/סירופ שוקלד/סירופ מייפל
סיר
מחבת בינונית
מצקת גדולה
מזלג
צמר גפן
חוט תפירה
אופן הכנה:
שופכים לתוך סיר את המים והחלב ומערבלים בעזרת מערבל עם הביצים, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, המלח והסודה ומערבלים שנית.
לתוך התערובת מערבלים את ק"ג הקמח עד שנוצרת בלילה אחידה ללא גושים, אם המרקם נוזלי מידי (ניתן לבדוק בעזרת מצקת, אם הבלילה נוזלת מן המצקת בקלות אז המרקם נוזלי מידי), מוסיפים עוד קמח עד אשר ייווצר מרקם סמיך.
שופכים מעט שמן (לא זית) אל תוך קערית קטנה ועוטפים את שיני המזלג בצמר גפן ומחזקים בעזרת חוט שמסובבים על המזלג , במקביל מחממים מחבת בינונית על אש חזקה.
טובלים את המזלג בשמן ומשמנים את המחבת חמה, לאחר מכן ממלאים מצקת גדולה במחצית הבלילה ושופכים באופן אחיד על המחבת.
מחכים שצד אחד של הקרפ יזהיב מעט ולאחר מכן הופכים אותו ונותנים גם לצד השני לזהיב. כאשר שני הצדדים זהובים מוצאים את הקרפ מן המחבת ומניחים על צלחת הגשה.
כעת משמנים את המחבת שנית, וחוזרים על כל התהליך. (לאחר כל הוצאה של קרפ צריך לחזור ולשמן את המחבת).
יש להגיש את הקרפ עם דבש, סירופ שוקולד או מייפל לפי בחירתכם.
בתאבון!
ברכות מקצועית באתר הברכות שנה בשנה.