איך מתמודדים עם הוצאות בלתי צפויות
אחד הגורמים שבגללו הרבה משפחות חורגות מהתקציב הוא "הוצאות בלתי צפויות". משפחות רבות שאנחנו פוגשות מתלוננות על ההוצאות הללו שנחתו עליהם לפתע פתאום: פתאום הגיע הזמן לעשות טסט לרכב, פתאום צריך לשלם את הביטוח לרכב, פתאום התקלקל מכשיר חשמלי בבית ודורש תיקון או החלפה ואפילו הילד פתאום הגיע לגיל 13 וצריך לחגוג לו בר מצווה!
האמנם פתאום? האומנם בלתי צפוי? לטענתנו, אין יותר צפוי מהבלתי צפוי!
כל אחד שמחזיק רכב, יודע שפעם בשנה צריך טסט, שפעם בשנה צריך לחדש את הביטוח, שהילד שנולד יגיע לגיל בר מצווה, שהמקרר החדש יתקלקל בעוד כמה שנים וכו' וכו'.
אז בעצם מה עושים? מתכננים את כל ההוצאות הללו מראש. את התשלומים השנתיים הקבועים יותר קל לתכנן. פשוט את הסכום הידוע מראש, מחלקים ל 12 וכל חודש שמים בצד את הסכום הנדרש. כך בבוא זמן התשלום, כבר כל הכסף נמצא ברשותכם.
פותחים גם חיסכון נוסף חודשי, עבור מכשירים חשמליים שצריך יהיה לתקן או להחליף בבוא הזמן. אמנם אנתם לא יודעים בדיוק מתי זה קורה, אבל אתם יודעים בודאות שיבוא יום ויהיה צורך להחליף מכשיר זה או אחר, או אפילו רק תרצו להחליף או לשדרג או להוסיף על מה שכבר יש לכם. אז תכינו את הכסף ובבוא היום תוכלו לקנות במזומן! איזה הרגשה נהדרת!
כשילד נולד, מתחילים לחסוך עבורו כל חודש סכומים קטנים, וכך עד שיגיע לבר מצווה יהיה מספיק כסף כדי לחגוג לו. כמובן ממשיכים לחסוך גם אחרי לפחות אותו הסכום ואולי יותר כדי להתכונן ללימודים גבוהים אחרי, או לחתונה או לדירה, אם אתם רוצים לעזור לו בעתיד בנושאים הללו.
בדרך זאת, שום דבר כבר לא יפתיע אתכם, כי הכל צפוי למרות שלא תמיד אתם יודעים מתי בדיוק זה קורה. והכסף כבר ישנו למימון כל ההוצאות העתידיות הצפויות.
ועוד טיפ אחד חשוב! כאשר אתם חוסכים ל"בלתי צפוי", ומשאירים כסף בחשבון הבנק, תהיה לכם יתרת זכות בחשבון! אז אל תתבלבלו – זה הכסף שמיועד להוצאות עתידיות. לכן, אל תשתמשו ביתרת הזכות שבחשבון, אלא תצמדו לתקציב! הוציאו רק את הסכומים שהקצבתם לעצמכם ותשאירו את היתרה בחשבון הבנק. כאשר תצטבר יתרה משמעותית בחשבון, אפשר יהיה להשקיע את הסכם בתוכנית מניבה כל שהיא שתגדיל כם את הקרן. אבל השקעות מניבות זה כבר סיפור לפעם אחרת.
בהצלחה!
בהצלחה בדרך שלך לניהול נבון של הכסף שלך וליציאה מהמינוס לתמיד! לטיפים בחינם לניהול נבון של כלכלת המשפחה ללחוץ כאן