חתונה היא אחד המאורעות המשמחים ביותר בחיים של אנשים, עם זאת, היא מהווה גם ארוע מלחיץ שיוצר המון התלבטויות וקשיים. לפעמים אנשים בעת תכנון החתונה שלהם מרגישים כל כך טרודים שהם מתחילים לפקפק במהות הקשר וגודל ההתחייבות כלפי הפרטנר שלהם. עד כמה הם באמת מכירים אותו? האם הוא באמת האחד שאיתו ירצו לחיות? האם ניתן לחיות עם כל החסרונות שלו, שפתאום עולים ומודגשים?
סיפורה של כ' יכול מאוד להמחיש את הנושא. כ' הכירה את בן זוגה ב אתר הכרויות , בתקופה שיצאה להמון דייטים דרך אותו אתר היכרויות , וכשיצאה איתו היא הרגישה שנעים לה ובטוח לה. הקשר הפך להיות רציני עם השנים, אבל עדיין כוננה בה תחושה שהתחילה לצאת איתו מלכחתחילה לא בגלל משיכה מאוד רבה, אלא בגלל שקצת מאסה בכל חיי הדייטים, והבינה שהוא הטוב שניתן למצוא לעת עתה. עם זאת, השאלות של החתונה המתקרבת, העלתה אצלה תחושה רבה של ויתור ורצון לברוח ממחוייבות. היא החלה לשאול את עצמה האם לא הייתה צריכה להמשיך בסבב ה הכרויות שלה עד שתמצא מישהו שהיא יודעת שהוא זה המיועד לה? הטרדות לא אפשרו לה להמשיך עם ההכנות לחתונה, והיא נפרדה מאותו בן זוג. מאז, היא לא מוצאת בן זוג טוב וראוי כמוהו. היא הבינה שעשתה טעות וביקשה לחזור להיות יחד, אך הוא לא יכל להשלים עם הפגיעה, והתחתן עם אשה אחרת. היא עובדת על עצמה מאז על הנושא של בחירה והתחייבות, ויודעת שלא היתה בהכרח בעיה בבן זוג עימה עמדה להתחתן, אלא שעליה להבשיל קצת עם הנושאים האלו בתוכה.
סיפור זה הוא רק דוגמא אחת. יש אנשים שמתמודדים עם הלחץ של החתונה באופן שונה. חלק משתפים את הבן זוג, חלק מבינים שיש ויתור בהתחייבות לחתונה, ומוכנים או יכולים להכיל אותו, וחלק פשוט מדחיקים את העיסוק בנושא. בכל מקרה, צריך להבין שחתונה זה לא רק משהו כיף ונעים- אלא מערבולת רגשות מסוכנת לפעמים.