כמו בכל תחום כלי התחבורה, גם בתחום אופניים חשמליים קיים שוק יד שנייה נרחב ומגוון. למרות שזמן השימוש החוקי באופניים חשמליים הינו קצר (נכנס לתוקף במסגרת החוק בתחילת 2010), שוק היד שנייה של אופניים חשמליים הינו שוק פורה ומשגשג.
רוכבים רבים רכשו אופניים חשמליים או ביצעו הסבה באמצעות ערכה חשמלית לאופניים הרגילים שלהם וכעת הם מעוניינים להתקדם לדגם משופר ומשודרג יותר או מכל סיבה אחרת הם מעוניינים למכור את זוג האופניים הישנים.
אופניים חשמליים, בין אם מדובר בהסבת מכשיר אופניים רגילים לחשמלי, או רכישת זוג חשמלי חדש או יד שנייה, חייבים לבחון על פי מספר פרמטרים זהים, ובעת רכישת דגם יד שנייה חשוב לבחון את פרמטרים נוספים, להלן מספר עצות בטרם רכישת אופניים חשמליים יד שנייה:
חשוב להפקיד על רכישת מנוע בעל הספק של 250 וואט בהתאם לתקנות החוק
חשוב להפקיד על רכישת סוללות איכותיות -24 וולט, כמו כן, חשוב לבדוק את תקינות מטען הסוללה.
חשוב להפקיד על הימצאות ותקינותם של מרכיבי הערכה החשמלית באופניים, לרבות, ידיות בלימה והאצה תקינות, בקר מהירות, פנסי תאורה קדמי ואחורי.
אופניים חשמליים יד שנייה צריכות להיות בעלות שלדה תקינה וללא פגמים. מכות או "דפיקות" מסוימות בשלדת האופניים עלולות להוביל אתכם להחלפת השלדה וברוב המקרים להחלפת האופניים עצמם.
פעולות שחייב לבצע טרם הרכישה:
כמו כל כלי תחבורה אחר הנרכש באופן יד שנייה (ואפילו חדש), מומלץ לקיים נסיעת מבחן ממושכת. נסיעה זו אמורה לבחון את מאמץ המנוע בתוואי דרך שונים וכמו כן אמורה לבחון את התאמת המכשיר לגופכם ולאופי רכיבתכם.
בעת רכישת אופניים חשמליים יד שנייה מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום, אל תהססו לפנות אל חנויות אופניים מובילות ולשאול את מוכר החנות בדבר דגם האופניים, סוג המנוע והסוללה וכדומה, מי יודע, אולי תקבלו שם הצעה שאי אפשר לסרב לה...
אופניים חשמליים אומנם לא דורשים אחזקה שוטפת בעלויות גבוהות, אך בכל זאת רצוי לבחון עם מוכר האופניים לגבי סוג האחריות הקיים אצלו למרכיבי האופניים השונים. כמו כן, מומלץ לבחון חנויות חלפים ושירות המסוגלים לטפל בדגם ובסוג אותו אתם מתכוונים לרכוש.