והיה ואתם סובלים מלקויות שמיעה, קלות עד חמורות מאוד, וצריכים לרכוש מכשירי שמיעה, מומלץ מאוד לבדוק מכשירי שמיעה מחירים. עלותם של מכשירי שמיעה היא גבוהה מאוד, עלולה אף להסתכם באלפי שקלים ומעל 10000 ש"ח, ורוב האנשים יתקשו לממן את עלות המחיר ללא סיוע מצד קופות החולים השונות. הבשורה המשמחת ביותר בנידון – מכשירי שמיעה כלולים בסל הבריאות.
מתי צריך מכשירי שמיעה ?
אם אתם חשים כי ישנה ירידה ברמת השמיעה שלכם, אתם אינכם שומעים בבירור את דברי אחרים, מתקשים לשמוע שיחות בטלפון ולכן גם מפספסים מילים, נאלצים להגביר את הטלוויזיה והרדיו, ייתכן מאוד כי ישנה ירידה ברמת השמיעה שלכם ומומלץ לגשת למכון שמיעה, לעבור את הבדיקות הרלוונטיות ולבדוק באם אתם זקוקים למכשיר. חשוב כמובן לציין, לקות שמיעה יכולה להיות מולדת, יכולה לנבוע מחשיפה לרעשים חזקים ובמיוחד, ונפוצה מאוד בקרב קשישים ובמיוחד מעל גיל 65. פלח אוכלוסייה זה זוכה להנחות והטבות במסגרת זכויות קשישים או זכויות גמלאים, ולכן מומלץ לברר פרטים אל מול המוסדות השונים.
מכשירי שמיעה מחירים
מחירי מכשירי שמיעה משתנים בהתאם למאפיינים שלהם. חברות ידועות שם, או מותגים בתחום מכשירי השמיעה, וודאי יגבו סכומים גדולים יותר. כמו כן נבדלים מכשירי שמיעה בגודלם, צורתם ובמיקומם. ישנם מכשירי שמיעה סמויים המוחדרים אל תוך תעלת האוזן וישנם מכשירים הנמצאים מאחורי האוזן, על כל פנים, מכשירי השמיעה הנוכחיים שונים אלפי מונים ממכשירי השמיעה בהם נעשה שימוש בעבר, אלו היו מכשירים כבדים ומסורבלים וגם כמובן בולטים. שתי קטגוריות עיקריות בתחום : מכשירי שמיעה- דיגיטליים ואנלוגיים, הדיגיטליים מתקדמים יותר מבחינה טכנולוגית ולכן עלותם גבוהה יותר.
רצוי לברר אל מול קופות החולים השונות מה הן בדיוק מציעות למבוטחים שלהם, מהו סכום ההשתתפות של משרד הבריאות, משרד הביטחון, ביטוח לאומי וארגון לנפגעי רדיפות הנאצים. בדיקת מכשירי שמיעה מחירים היא מתבקשת מאליה שכן ההבדלים בין מכשירי השמיעה השונים הם עצומים, ולכל אחד מתאים מכשיר מסוג שונה.
SOSMe פורטל מידע למשפחות קשישים: לחצן מצוקה , דיור מוגן וחיתולים למבוגרים