מה עולה לכם בראש כשאתם חושבים על אוכל יפני? בעבר המטבח היפני נחשב לאקזוטי ויוצא דופן במיוחד. היום, אין כמעט ישראלי שלא אכל לפחות פעם אחת מנה יפנית פופולארית כמו הסושי, האורז, או אטריות יפניות. המטבח היפני מציג היום מגוון רחב מאד של מנות, סגנונות וטעמים שונים, כאשר בבסיסו עומד כמובן האורז, בשילוב לרוב עם דגים נאים, וכמה ירקות פופולאריים כמו הבטטה, המלפפון והתרד.
נפתח גם למערב
החדירה של האוכל היפני למערב התחילה למעשה כבר בשנות ה60. עד אז אוכל יפני נחשב למאד אתני וסגור, אולם מסעדות בארה"ב החלו ליצור ווריאציות משלהן למטבח היפני, שיתאימו יותר לטעם של הקהל המערבי. בישראל, כבר משנות ה80 החל התהליך, שתפס תאוצה בשנות ה90 וה2000, וגם כאן בוצעה התאמה לחך הישראלי. לכן, יש היום גם מטבחים יפנים כשרים לחלוטין, והישראלי הממוצע מעדיף לרוב לאכול את הסושי או האורז, על פני מנות אחרות כמו רכיכות, שעדיין חודרות אל תוך המטבחים המקומיים. מעניין לציין, שבאופן עקרוני, סושי הוא לא מוצר יקר מידי - כמובן שיש דגים נאים שיש לייבא במיוחד מחו"ל, אך המרכיבים עצמם - אורז סושי ואצות הם לא יקרים מידי, ולכן אפשר ליהנות היום ממנות יפניות במסעדות שונות, במחירים סבירים בהחלט.
ללכת למקומות הטובים ביותר
כנראה שאם הגעתם לפה, גם אתם חובבים של המטבח היפני, ולכן אתם מחפשים מקום שמכין מאכלים יפניים בצורה מושקעת. יש היום מסעדות מעולות ברחבי הארץ, שמציעות לכם ליהנות מהמטבח היפני המסורתי, מציעות מגוון רחב מאד של מנות טעימות (עם דגש חזק מאד על הסושי שכאמור הישראלים מאד אוהבים), והכל באווירה נעימה, מתי שרק תרצו, אפילו עכשיו.
משה אלון