זומנתם לראיון עבודה? מזל טוב !
ההתרשמות הראשונית של המראיין מכם חשובה ביותר !
הנה כמה טיפים למיקסום הסיכויים להצלחה בראיון העבודה אותם הצלחנו לקבל מיועצת ההשמה ענת ספיר המנהלת את חברת ספיר ג'ובס המייעצת בין השאר לבכירים,פורשי צה"ל ולמנויי אתר אולג'ובס:
הגיעו בלבוש סולידי – רצוי לבדוק מראש מה סגנון הלבוש הנהוג בחברה, אך בכל מקרה לא מומלץ ללבוש בגדים מרושלים, גם אם זה אופנתי. חלק עליון בצבע בהיר וחלק, יעשה רושם טוב,
ולנשים כדאי להימנע מאיפור כבד ותכשיטים בולטים.
קשב הוא שם המשחק – התייחסו למראיין בהערכה ובחיוב, גם אם זו מראיינת זוטרה וצעירה מאוד, בגיל בתכם,
ענו על השאלות ושמרו על קשר עין מתמיד, חשוב להיות קשובים לקצב שהמראיין מכתיב ולסדר העדיפויות של השאלות המעניינות אותו ולא לענות לפני שהסתיימה השאלה.
גלו עיניין בחברה, במוצריה ובציפיות מכם ומתפקידכם – גלו עניין ומעורבות, שאלו שאלות והביעו התלהבות מתחום העיסוק או מהישגי החברה. כפי שמועמד אוהב לקבל חיזוקים וסקרן לדעת אם הוא אטרקטיבי לחברה, גם המראיין רוצה לדעת איזה רושם קיבל המועמד – זה לא מפחית מכבודכם או מיכולת ניהול משא ומתן בעתיד.
התכוננו בבית על הצגה עצמית – נסו להציג את עצמכם בשתי דקות בערך, בהן ספרו בקצרה על הנקודות החשובות ביותר – שם, גיל, ניסיון רלוונטי, מיומנויות, נקודות חוזקה, לפי סדר יורד של הישגים ותוצאות.
מתי נהוג לדבר על שכר? – ראיון עבודה ראשוני נועד להיכרות ביניכם לבין החברה. לכן, נהוג לדון בנושא השכר רק בראיון השני, לאחר שכבר נערכה היכרות ולאחר שהבעתם עניין בתפקיד ובחברה.
זכרו, גם בחברות הגדולות – זה הכל אנשים!
בהצלחה,
ייעוץ והשמה וקריירה, חברת השמה ומכון לייעוץ לימודי - תעסוקתי להכוונה מקצועית וייעוץ להשמה.מתמחה בהשמת בכירים, ייעוץ למועמדים בכירים ומחלקת הפרישה בצה"ל