הריון קולע לא מעט (בלשון המעטה...) נשים לדכדוך. יש לכך סיבות שונות, חלקן נפשיות, חלקן גופניות וחלקן משולבות. אחד מהגורמים לנכאות רוחה של אישה הרה הוא תפיחת בטנה, התעגלותה, סרבולה, הילוכה המתנדנד, הברווזי. יש נשים שלא אוהבות את עצמן בהריונן. פעילות גופנית מתונה אבל מתמדת, בעצימות נמוכה אבל מתמשכת, עשויה לחולל שינוי רב בתחושתה הכללית של האישה. פעילות גופנית בהריון מסייעת להגמשת המפרקים, להזרמת הדם, לשיפור היציבה. היא תורמת לשימור התנועה ולשיפורה. היא מאפשרת לבצע בפשטות ובטבעיות פעולות שגרה יומיומיות, אשר בהעדר תרגול- נשים הרות עלולות להתקשות בביצוען.
פעילות גופנית בהריון לא רק רצויה ומומלצת. במידה רבה היא הכרחית. אם מי מכן מתקשה להכניס עצמה למשטר אימונים קפדני – פתוחה בפניכן הדרך (תרתי משמע) להירשם למכונים, אשר בין שאר תכניות אימוני הכושר מציעות תכנית ייעודית וייחודית לנשים בהריון.
פעילות גופנית בהריון חשובה לא רק לאישה ההרה אלא גם לעובר שהיא נושאת ברחמה. מאחר שהריון מחולל שינויים פיזיולוגיים ואנטומיים – הפעילות הגופנית חשובה כדי להכשיר ולהכין את גופך לעמוד במאמץ שתובע ממנו השינוי.
הפעילות תורמת בפרמטרים ידועים ובהם: חיזוק שרירי הבטן והאגן (חיזוקו עשוי להקל עלייך את הלידה, אשר במהלכה תידרשי לכווצו לעתים תכופות) הרחבת טווח התנועה של מפרקים והגמשתם, חיזוק מוטת (חגורת) הכתפיים, מתיחת הגב התחתון והארכתו.
פעילות גופנית בהריון חשובה ומסייעת לך לשאת את עודף המשקל ובתוך כך לפקח ולבקר את שיעור העלייה במשקל במהלך ההריון. מחקרים רבים מוכיחים, כי הפעילות הגופנית במהלך ההריון מונעת הצטברות נוזלים והיווצרות בצקות, מקלה על מערכת הנשימה ועוד.
פעילות גופנית במסגרת קבוצתית תורמת ערך מוסף חשוב – תחושה שאת לא לבד. שנשים אחרות, הנמצאות אף הן בהריון, מהוות לך מעין קבוצת תמיכה, שבה ניתן להחליף מידע, לשתף בתחושות ולהפיג בצוותא חששות ופחדים, לשאוב כוח ועידוד.
ככל שתרבי לתרגל - במידה, לא בהפרזה - תחושי את החיבור ההדוק בין הגוף לנפש. תרגישי קלה יותר על אף משקל-היתר שלך. תוכלי להתגבר על תשישות ועל עייפות, להיות ערנית, נמרצת וחיונית יותר לעצמך ולזולתך.
ניקול שרון, מאמנת כושר אישית בכירה, Be A Sport beasport.co.il