תכנון נכון של מרחב המטבח יכול לחסוך שעות עבודה רבות כמו גם טרחי מיותרת ועייפות של הטבח / משתמש במטבח. מקפיא אחסנה שוכב הוא פריט ציוד שיכול לתרום לא מעט ולסייע בתכנון כזה. מקפיא שוכב יכול גם לאפשר אחסון כמות רבה יותר של סחורות ומוצרים שונים, בסידור נכון.
מקפיא שוכב, מרחב תנועה ואיכות העבודה:תכנון מטבח איננו עניין של מה בכך ויש להשקיע בו מחשבה לא מעטה. הדבר העיקרי שמטבח מתוכנן כיאות צריך לספק הוא חופש תנועה מרבי למשתמש יחיד או מספר מוגדר של משתמשים, תוך מתן האפשרות להגיע בקלות לכלים ולציוד שבו נעשה שימוש וכמובן – נגישות גבוהה וזמינות של כל פריטי המזון, קפואים, מצוננים או יבשים. מקפיא אחסנה שוכב הינו אמצעי נוח להשגת כל המטרות הללו, מכמה סיבות:
• השארת מרחב מרכזי פנוי: מקפיא שוכב כאמור ממוקם בסמיכות לקירות. ניתן, אם כן, להציב מקפיא אחסנה לאורך הקירות, כך שהמרחב המרכזי במטבח יישאר פנוי ויאפשר מרחב פעולה לטבח.
• התאמה לאורך הקירות: מקפיא שוכב מגיע בשלושה אורכים: 1,000 ס"מ; 1,300 ס"מ,; 1,600 ס"מ. לפיכך ניתן להתאים את המקפיא לאורכים שונים של קירות ובמקום שהדבר מאפשר לצרף שני מקררים באורכים שונים. בכל מקרר ניתן לאחסן סוג אחר של מוצרים: מוצרים הדורשים הפשרה (עוף, בשר לסוגיו), מוצרים שאינם דורשים הפשרה (טוגנים, ירקות קפואים, בורקס) ומוצרים המוגשים קרים (סוגים שונים של גלידות, עוגות קפואות,שרבטים וכיוצא באלה).
• חלק מתכנון כלל של המטבח: אם הציוד והמקררים החדשים נרכשים עבור מטבח חדש או מחודש, יכול מקפיא אחסנה שוכב לשמש כחלק מן התכנון הכולל שלו. מעליו ייבנו מדפים, ארונות וכל סוג של ריהוט אחר שמטרתו להוסיף שטח אחסנה למטבח, הן של מוצרים יבשים והן של כלים. משטח העבודה המרכזי יכול להיות מתוכנן בצורת אי, מה שעשוי לייעל ולשפר את העבודה.
מקפיא אחסנה שוכב חייב להיות אמין ואיכותי. כיום ניתן לרכוש מקפיא שוכב בדגמים מפוארים כולל לאורה ותא עליון אטום, מה שמשפר את האיכות שלהם. במטבחים קטנים מקפיא אחסנה שוכב הוא למעשה שטח האחסון היחיד, מפאת חוסר מקום.זאת סיבה נוספת לצורך לרכוש מקפיא מהימן, שבתוכו ניתן להשאיר בשר או מזון יקר מבלי לחשוש שיאבד או יתקלקל.