דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ייבוש מזון - טבעי ובריא 

מאת    [ 10/12/2007 ]

מילים במאמר: 446   [ נצפה 7549 פעמים ]

בימים עברו כשפירות (וירקות) ניתן היה להשיג רק בעונה ה"טבעית" שלהם, ייבשו פירות וירקות בקיץ כדי לאכסן עבור החורף, ומפירות החורף עשו ריבות כדי שיהיה ניתן ליהנות מהם גם בקיץ.
התהליכים היו תהליכים טבעיים, בהם נשמרו הערכים התזונתיים של הפירות או הירקות, אך הם גזלו זמן ועבודה רבה. פעמים רבות היה צריך לזרוק בסוף את הכול כי חדרו מזיקים לפירות שבתהליך הייבוש...
היום ניתן כמובן לקנות בכל מרכול שכונתי פירות יבשים, חליטות תה, וריבות למיניהן- אבל כצרכנים המודעים לבריאות כדאי לזכור שבכל המוצרים הללו קיימים חומרים משמרים ומרכיבים נוספים, וזאת מעבר לאיבוד הערכים התזונתיים, ובכללם הויטמינים, בתהליכי הייצור.
אפשר לחפש וגם למצוא מוצרים בריאים יותר, בחנויות המציעות מוצרים אורגנים, אך מחירם עדיין יקר יותר, ולא תמיד הם בנמצא.
פיתרון נוסף הוא ייבוש פירות, ירקות, וצמחי תבלין לבד, כפי שעשו פעם- לפרוש בשמש היא אופצייה אחת, ולייבש בתנור האפייה הביתי היא אופציה שנייה.
החסרונות הם שבייבוש בחוץ התהליך הוא מאוד ארוך, צריך להיזהר מתולעים, זבובים, ומזיקים אחרים, שלא לדבר על האבק שנצמד לכל דבר החשוף ימים רבים בחוץ.
ייבוש בתנור לעומת זאת הוא גם מהיר יותר וגם נקי יותר- אבל מאבדים בו יותר מתכונות הפרי המיובש, עליהן אנו רוצים לשמור.
אופציה שקיימת היום בשוק היא להצטייד במייבש מזון (בארץ ניתן כרגע להשיג מייבשי מזון מתוצרת חברת איזידרי) ולעשות את כל התהליך בנוחות, ביעילות, ובמינימום איבוד ערכים תזונתיים. בתהליך ייבוש מזון באמצעות מייבש מזון הפרי או הירק שומרים על הארומה שלהם, טעמם, וכל הערכים התזונתיים שלהם, כפי שהיו ביום בו יובשו.
ניתן לשמור מוצרי מזון מיובשים מחוץ למקרר, בצנצנת אטומה כחצי שנה, ובמקרר עד שנה ויותר.
אם אתה מאלה שתמיד נשארים בבית עם פירות שלא אכלו אותם ותיכף ייזרקו לפח - אופציית הייבוש היא אופציה נהדרת וחסכונית עד מאוד.
ניתן לייבש לבד פירות ולהעניק לחברים כמתנות לחגים צלחת פירות מיובשים, וכמובן ניתן גם להשתמש כממתק בריא לילדים- צריך כנראה לראות את סרבן הפירות הקטן שלכם מנשנש בכיף פרוסות מנגו מיובש, תות, אפרסק, משמש, תפוח ועוד- כדי להאמין.
"לוזינה" תפוזים/חבושים ודבש (לכמות גדולה)
מתכון משופר מתוך ספר מטעמי עיראק מאת פסקל פרץ- רובין:

המצרכים:
4 ק"ג תפוזים בין 15 - 10 תפוזים שלמים
1.5 כוס סוכר
חופן צנוברים
חופן חמניות
חופן אגוזים טחונים
חופן צימוקים
צנצנת דבש
שבבי קוקוס
ההכנה:
חותכים את התפוזים עם הקליפה לקוביות ומנקים מגרעינים.
טוחנים את התפוזים במעבד מזון או במטחנת בשר ושמים בסיר.
מוסיפים את יתר המצרכים למעט הדבש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
בוחשים את התערובת במשך כל זמן הבישול כדי שלא יחרך.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
מצננים ושופכים את העיסה על המשטח האטום (לאחר שימון המשטח) במכשיר האיזידריי.
משך זמן הייבוש כ- 12 - 14 שעות בטמפ' של 55 מעלות.
בגמר הייבוש לפזר את שבבי הקוקוס
הערה: כיוון שהכמות גדולה אפשר לייבש בו זמנית מספר מגשים.
פנינה גבע - חברת הנהלה בחברת איזידריי (ישראל) בע"מ היבואנית הבלעדית של מכשירים איכותיים לייבוש מזון מתוצרת Ezidri, וכן מוצרים נוספים ומיוחדים אחרים, שעיקרם חיים בריאים יותר וגם קלים ונוחים יותר.
http://www.ezidri.co.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב