כבר תקופה ארוכה שנושא הקרינה הסלולרית הינו מקור לבלבול וחשש לכל מי שמשתמש בנייד באופן קבוע (וירים יד מי שלא...). שוב מתפרסם עוד מחקר מלחיץ, ושוב עוד הודעת תגובה של החברות הסלולאריות המתיימרות להרגיע, ושוב מסרים סותרים ומומחים שמנסים להחליט אם יש מספיק מחקרים שיצביעו על קשר חד משמעי בין קרינה סלולארית לסרטן או שעוד בודקים את זה. ובסופו של יום, למי שמחפש תשובות ברורות, התחושה היא שהמסר של הגופים המקצועיים הוא- "אל תתקשרו אלינו, אנחנו כבר נתקשר אליכם" (ועדיף לנייח).
אז הנה כמה עובדות:
בשנים האחרונות משרד הבריאות העולמי מפרסם הנחיות לציבור לגבי טלפונים סלולריים והשימוש בהם; למנוע מילדים להשתמש במכשירים, לא להשתמש במכשיר במעלית או רכבת, להרחיק את המכשיר מהגוף, ולקצר את זמן השיחות.
ההנחיות האלו לא קלות ליישום, פשוט מכיוון שהטלפון הסלולרי הפך להיות חלק בלתי נפרד מהשגרה היומית שלנו. הטלפון הסלולרי הוא בשבילנו אמצעי התקשורת היעיל ביותר, נגן מוסיקה, יומן פגישות, שעון מעורר, ומחשב נייד. עד כדי כך המכשיר חשוב לנו שאנשים רבים חשים מצוקה אמיתית אם יצאו מהבית בלעדיו.
אז מה עושים כשהבריאות שלנו עומדת מול הצורך הגדול שלנו בטלפון הסלולרי? האם נאלץ לבחור בין השניים?
מסתבר שבכל זאת אפשר ליהנות מכל העולמות ולא להתפשר- וכאן המקום להזכיר פטנט ישראלי שמציע פיתרון פשוט ויעיל לבעיה.
הפטנט הוא אוזניות אוויר סטריאופוניות ללא קרינה לנייד. וכמו כל הפטנטים הטובים הרעיון הוא פשוט: אלו אוזניות לטלפון הנייד שפועלות עם צינוריות אוויר דקות וגמישות כך שאין חוט מתכת המגיע לאזור הראש. התוצאה היא שהן מפחיתות את הקרינה המגיעה לאזור הראש ב- 98%!
אוזניית אוויר מיוצרת על ידי חברת גטסייף והיא פטנט ישראלי רשום.
המתעניינים יגלו שהחברה גם מציעה אוזניית אוויר אלחוטית - בלוטוס מונע קרינה. כן, זו אינה טעות- בלוטוס (Bluetooth) שלא יושב על האוזן אלא מתחבר לאוזניות אוויר ולכן גם הוא בטוח לשימוש כמו אוזניות האוויר החוטיות.
פשוט ונוח לשימוש- נחמד שיש מי שדואג לבריאות שלנו ולא מונע מאיתנו את מה שאנחנו אוהבים וצריכים.
ענת- ייעוץ בנושא קרינה סלולארית