אני רוצה לשאול שאלה – כיצד אתה מרגיש כשאתה אומר את המפשט "אני חולה"?
אני מסכימה איתך, זו הרגשה שאף בן אדם לא אוהב – הרגשה של תסכול, של עייפות, של חוסר עונים, של חוסר רצון לעשות משהו, גם עצבנות מסוימת...
נשאלת שאלה – למה אנחנו מרגישים כך? התשובה היא שעצם המשמעות של המילה במוח שלנו באה לידי ביטוי על ידי אותם הרגשות השליליים שעליהם דיברתי למעלה. עצם המחשבה על המילה שמה אותנו במצב של לחוות את הרגשות השליליים האלה.
אבל מה היה קורה אם היינו מחליפים את המילה "חולה" על ידי מילה אחרת? ואוסיף עוד – מה היה קורה אם על ידי החלפת המילה "חולה" על ידי מילה אחרת, המילה החדשה הייתה שוברת את התבנית הרגשית השלילית שלנו? אז הכל היה משתנה, ההרגשה הכללית שלנו הייתה משתנה, הרגשות שלנו היו משתנים.
למה אני מתכוונת? לא מזמן הייתי חולה שבוע ימים, וכל פעם שהשתמשתי במילה – אני חולה הרגשתי מתוסכלת, אף קצת עצבנית. ואז נזכרתי בפרק מאוד חשוב מתוך הספר של אנטוני רובינס – להעיר את הענק שבפנים – הפרק שבו הוא מדבר על כוח המילים להצלחה אולטימטיבית. עברתי על הפרק שוב כדי להיזכר בדברים החשובים. אחד המושגים החשובים שהוא מגדיר בפרק זה – אוצר מילים טראנספורמציאונלי – TRANSFORMATIONAL VOCABULARY, כלומר מילים שמעצבות מחדש את הרגשות שלנו.
הוא נותן הרבה מאוד דוגמאות על מילים שמעצבות מחדש את הרגשות וחלק גדול מהם אני משתמשת כבר למעלה משנה מאז שפעם ראשונה נחשפתי לפרק הזה מתוך הספר. בסוף המאמר אתן לך חלק מהדוגמאות. אבל כנראה שפספסתי או לא זכרתי מילה אחרת שהוא משתמש עבור – המילה - חולה. הוא אומר - כל פעם שאנחנו מרגישים חולים, נוכל לומר במקום זה – הגוף שלנו עובר תהליך ניקוי.
תחשוב עכשיו כיצד אתה מתחיל להרגיש כשאתה מחליף את המילה חולה במילה – תהליך ניקוי, הרגשות של תסכול ועצבנות מסוימת הופכים להיות פחות אינטנסיביים וגם ההרגשה הכללית הופכת להיות אחרת ויותר חיובית.
אז כיצד המילים בהן אנחנו משתמשות משפיעות על הרגשות שלנו?
להמשך קריאה של המאמר לחצו על הקישור הבא:
דיאנה בן צבי מורה דרך להגשמה עצמית
http://www.dianabenzvi.com/landing/gift-report-self-fulfillment
לקבלת הדוח "2 הצעדים הראשונים ו 7 עקרונות בסיסיים לפריצת להגשמה העצמית שלך" במתנה ממני ולגמרי בחינם, אתה מוזמן להיכנס לאתר, לרשום שם ומייל ומיד הוא יישלח אליך.*הפנייה מנוסחת בלשון זכר אך פונה לנשים וגברים כאחד!