דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגיות שבלולים מעולות 

מאת    [ 06/02/2012 ]

מילים במאמר: 357   [ נצפה 7114 פעמים ]

תתכוננו להכין את העוגיות שנגמרות לפני שהקפה נגמר.

הן כל כך טעימות, וכל כך פשוטות להכנה שמיד תרוצו למטבח להכינן. והן גם נשמרות המון זמן בתוך צנצנת סגורה היטב.

כמו המבוגרים גם הילדים מתים עליהן.

אני עצמי בכלל מתחום פיתוח אתרי אינטרנט, בניית אתרים, הקמת אתרים או איך שלא תרצו לקרוא לזה. בנושא הזה אני ספץ. בנוגע לעוגות פשוט התמחתי בכמה רגעים של אושר במטבח, וליתר דיוק באפייה והמתכון הבא הינו אחד מהמוצלחים ביותר.

 

עוגיות שבלולים

 

 

מצרכים

חומרים ל-100-90 עוגיות:

 

לבצק וניל:

200 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

1 חלמון

250 גרם קמח

50 גרם קורנפלור

 

לבצק שוקולד:

70 גרם שוקולד מריר

160 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

250 גרם קמח

60 גרם קורנפלור

 

להברשה:

1 חלבון, טרוף עם מעט מים

סוכר

 

אופן ההכנה

1. מכינים בצק וניל: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה חלקה. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד שהוא נבלע. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק. משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים.

 

2. מכינים בצק שוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומניחים לו להתקרר מעט.

 

3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר למשחה חלקה. מוסיפים חלמונים וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים. מוסיפים שוקולד מומס ומעבדים במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה.

 

4. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק. אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. משטחים את הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומקררים שעתיים.

 

5. מכינים שבלולים: על משטח מקומח מרדדים שליש מבצק הוניל לעלה מלבני דק בעובי 3 מ"מ. חוזרים על הפעולה עם שליש מבצק השוקולד. מברישים את עלה הוניל בחלבון טרוף. מניחים את בצק השוקולד מעל הוניל בעזרת המערוך: מגלגלים את עלה השוקולד על המערוך ופורשים אותו על בצק הווניל. מיישרים את הקצוות בסכין ומגלגלים לשבלול. מעבירים למקפיא. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם שאר הבצק.

 

6. כשהגלילים חצי קפואים ומוצקים דיים לפריסה, מוציאים אותם מהמקפיא, מורחים אותם בחלבון הנותר ומגלגלים בסוכר. פורסים לעוגיות בעובי חצי ס"מ. במקביל מחממים תנור ל180- מעלות.

 

7. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10 דקות, או עד שבצק הוניל מזהיב. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. כך העוגיות יישמרו מצוין.

 

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב