בישראל סוגים רבים של מדפסות, שמגיעות מכל החברות המובילות בעולם. היום, והחל משנות התשעים אפשר להשיג כל דגם בכל צורה ומכל סוג בישראל, ביבוא אישי או בקנייה מחנות. המדפסות מתחלקות לטכנולוגיות, אבל לכולן יש מכנה משותף: יש להן שני ראשים או ארבעה ראשים. כל הטכנולוגיות נאבקות כדי למזער את הנזק שלהן לאיכות הסביבה. מה בכל זאת עושים אם רוצים גם לסייע ולשמור?
כשקונים מדפסת מקבלים אותה עם ראש דיו מקורי. מה עושים לאחר שנגמר?
כל המדפסות מגיעות עם ראשי דיו למדפסת מקוריים. מדפסת הזרקת דיו עולה בטווח הקצר הרבה פחות ממדפסת לייזר (הטונר עולה פחות, המדפסת עולה פחות ואם קונים מכשירים משולבים, אז בכלל משלמים מעט), אבל בטווח הארוך לייזר היא זו החסכונית (מדפיסה בעלות נמוכה יותר לדף והטונר נגמר בזמן ארוך יותר). הבעיה ברכישה של מדפסות עם ראשי דיו מקוריים היא בזיהום הסביבה: היה ותמשיכו לקנות טונרים חדשים, תמשיכו לסייע לייצור מיכלי פלסטיק חדשים (ומזהמים) הממולאים בדיו (מזהם) או אבקה (מזהמת). זה נכון גם לגבי מכשירים משולבים בשתי הטכנולוגיות. מה גם שמחסניות מקוריות עולות הרבה – ואחרי כמה רכישות של טונרים כבר תעברו את המחיר שהשקעתם על המדפסת.
האפשרות לשמור על הסביבה באמצעות מחזור ראשי דיו למדפסת
כדי לסייע לאיכות הסביבה אתם צריך לעצור את הלולאה. מה עושים כדי לקנות ראשי דיו למדפסת שלא יזהמו את הסביבה? קונים טונרים ממוחזרים. ישנן שלוש דרכים למחזר את המחסניות. הראשונה היא מילוי עצמי (מלכלך, אם אינכם יודעים איך לעשות את זה); קבלת תמיכה טכנית בנושא, במסגרת האחריות של המדפסת; החזרת המחסניות לחברה המתמחה במחזור מחסניות דיו ורכישת מחסניות זולות ממוחזרות. זה גם זול יותר, גם שומר על הסביבה (לא זורקים את המחסניות אלא עושים מהן טונרים חדשים) וגם תורם לחברה, על ידי העסקת עובדים – שבדרך כלל הם בעלי צרכים מיוחדים.
משה אלון