טו בשבט עבר זה לא מכבר, ושתילות הגינות עוד כחודש וחצי. כדי שהמרפסת / גינה תהיה יפה לקראת האביב המתחדש ובא, חשוב להתכונן מראש לתכנון החלק החיצוני של ביתכם.
המרפסת או הגינה ממשיכה את המסדר העיצובי של פנים הבית. נהוג לדבר על הקשר בין החוץ לפנים. למה בעצם הכוונה? למעשה מתכוונים ליכולת להגדיל כביכול את הבית שלכם על ידי כך שנראה כאילו הגינה או המרפסת הן חלק בלתי נפרד ממנו.
על מה לשים את הדגש?
מיקום איזור האכילה: השאלה הראשונה הנשאלת היא לכמה אנשים יהיה מתוכנן שולחן האכילה? יש לקחת בחשבון מעברים מסביב
לשולחן....שולחן עגול תופס פחות מקום משולחן ריבועי או מלבני. עם זאת לשולחן מלבני או ריבועי קל יותר לצרף שולחן אחר במידה ונדרש.... כמו כן כדאי שמיקום הישיבה יהיה יחסית קרוב למקור הכנת האוכל (מטבח, גריל חיצוני וכדומה).
מקום להשתרעות: האם מתוכננת לכם פינת השתרעות (זולה/ נדנדה / בננה / ערסל) נעימה? רצוי למקם אותה מול
נוף או לחלופין באיזור עם צמחיה עוטפת. ערסלים – שהמצע מתחתיהם יהיה רך (אדמה, שבבי עץ, דק).
האם מתוכננת צפייה בטלוויזיה / מקרן?: לשם כך נדרשת הכנה מראש של תשתית חשמל. אם בכוונתכם למקם טלוויזיה בחוץ, יש לדאוג לקופסא סגורה שתשמור עליה (פריט נגרות). למקרן – יש לוודא על איזה קיר אתם הולכים להקרין. האם יש עליו פסיפס
כלשהו? מה גובהו? רוחבו?. גם הוא צריך הכנה והכנת תשתית נאותה להקרנה.
מיקום הגריל / מנגל: רצוי להבין מהם כיווני האוויר ולאיזה כיוון נושבת הרוח בדרך כלל (יש לכם כאמור חודש וחצי לתצפיות). נסו למקם את הגריל באופן כזה שלא יבלוט כאשר תשבו בתוך הבית ותצפו החוצה, ושלא יהיה קרוב מדי לפתח הבית כדי למנוע כניסת עשן ושאר ריחות לתוך הבית.
בבניינים משותפים יש לתת את הדעת גם לשכנים ולראות שמיקום הגריל אינו נכנס ישירות לבית השכנים.
תשתית – כדאי לתכנן מראש נקודת גז + נקודת חשמל לידה (לתאורה לילית במידת הצורך).
איזור ילדים: לילדים או לנכדים נחמד לתכנן איזור משחק פעיל (בית, נדנדה, משחקים, טרמפולינה) ולתכנן מראש איחסון לכל הדברים הללו. כדאי למקם את איזור הילדים כך שניתן יהיה לראות אותם ממקום הישיבה (ליד שולחן או זולה או בכלל
מתוך הבית).
לאיזור זה יש לתכנן תאורה רבה יותר, מעבר לתאורת אווירה....
תכנון צמחיה: כדי לחסוך בהוצאות שוטפות בהמשך, רצוי שמרבית הצמחייה תהיה רב שנתית עם נגיעות של עונתיים. לשלב בין גבוהים ונמוכים, צבעים שונים, ריחניים. במרפסות או גינות מעל חניות, תקפידו על שתילה במיכלים ולא ישירות באדמה. יש לתת את הדעת לצמחיה נשירה (ומלכלכת או לחלופין "מגלה" את הגינה) לבין ירוקת עד.
התשתית הנדרשת היא הכנת ניקוזים, שיפועים, ברז מים (קרים) ונקודת חשמל למחשב השקיה. כדאי להתייעץ עם מומחה בנושא.
תאורה: יש תאורה שוטפת, כדי לראות אחד את השני/ה ותאורה לאווירה. בכל מקרה מומלץ להכין תשתית מראש עם 2-3 מפסקים וצינורות חשמל כלפי חוץ כדי להפריד בין תאורה שוטפת לתאורת אווירה.
יש חברות שמתמחות בפתרונות של תאורת אווירה, חלקה מאירה עצים / שיחים גדולים, חלקה תלויה עליהם. מומלצים.
חומרי ריצוף: בבתים פרטיים עם גינה – כדאי מאוד שאדמה לא תיגע ישירות בקירות החיצוניים של הבית. אפשר לסדר שמעטפת הבית כלפי הגינה תהיה מרוצפת או עטופה ברצועת חלוקי נחל. דבר זה ימנע חלחול של מים לקירות הבית עם השנים.
ריצוף חוץ צריך להיות מסוג "אנטי סליפ" anti-sleep כדי להפחית סיכוי להחלקה במידה והמשטח יהיה רטוב.
סוג החומר – חומרים טבעיים כגון עץ או אבן לעומת חומרים סינטטיים כמו דק או דשא מלאכותי. קחו בחשבון שכל הסינתטיים מתחממים מאוד כשיש שמש (ואנחנו מדינת שטופת שמש). יש לבחון האם זה מתאים לכם. דק מעץ דורש תחזוקה של פעם בשנה לפחות כדי לשמר אותו. נתון נוסף לגבי עץ, או כל חומר טבעי אחר – עם הזמן הוא נשרט, מקבל כתמים וכו'. אם אתם רואים כל כתם קטן – אל תלכו על חומר טבעי. אם אתם מקבלים זאת באהבה – סימן שזה מתאים לכם.
יש אפשרות לבחור חומרים פשוטים יותר, לדוגמא קרמיקה, פורצלן – בדומה לריצופי חדרי רחצה.
אווירה: לאווירה יש תפקיד חשוב. אותה אנו קולטים במבט ראשוני. והרי אין כמו הרושם הראשוני ביעת דעה ועמדה לגבי טיב הבית והגינה. פרטי אווירה כגון קישוטים על הקירות, בין העצים, בין הצמחים. כדים, כריות, מפות, כיסויים, שמשיות, הצללות. כעת הוא זמן נהדר לרכוש פריטים אלו מאחר ומחירם נמוך יחסית בהשוואה לשיא העונה.
זיכרו – ככל שתקפידו לתכנן, כך תבזבזו פחות בקניה "עם העיניים" ויותר בקניה מושכלת שתשדרג את הגינה, ותפחית עלויות בהמשך.
יפעת אנג'ל, מעצבת פנים מגניפיק עיצוב פנים ן הום סטיילינג ן הום סטייג'ינג ן שיפוצי נכסים ן עיצוב עסקים 050-2322035 www.magnific.co.il