הידעתם? כאבים פיזיים כמו חום או התקררות, יושבים באותו אזור מוחי כמו כאב לב, אותו אנו חשים כתוצאה מפרידה. אם כך, האם אקמול עוזר במקרה של לב שבור? מחקר חדש טוען שכן.
חוקרת תחום הרגשות ד"ר נעמי אסנברגר מאוניברסיטת UCLA מצאה כי סוגים שונים של כאבים נמצאים במוח באותו אזור. כאב פיזי כמו יד שבורה וכאב רגשי כמו לב שבור - שניהם מעובדים באותו אזור מוחי שקרוי 'רכס החגורה הקדמי ' (ACC) כלומר, גם אם לנו זה מרגיש שונה לגמרי, הרי שמבחינת המוח, כאב גוף וכאב לב מעובדים באותו המקום.
בעקבות כך, החליט הפסיכולוג נתן דה-וואל מאוניברסיטת קנטקי, לבדוק האם תרופות משככות כאבים הפועלות על האזור במוח שקולט את הכאב – מסוגלות לנתק את המסר הכואב שהגוף שולח למוח, ולגרום למוח "לא להבין" שכואב לנו.
המחקר, שנערך בשנת 2011 באוניברסיטת קנטאקי שבארה"ב מגלה כי תרופות נגד חום וכאבים עוזרות להתגבר גם על כאבי לב וכאבים נפשיים. תלמידי המכללה שהשתתפו בניסוי נטלו גלולות פארצטמול המשמשת להפגת כאבי ראש והורדת חום, בזמן שחברי הקבוצה השנייה נטלו פלצבו (תרופת דמה). התלמידים שנטלו את התרופה האמיתית דיווחו שהם חשים טוב יותר, לעומת אלו שנטלו את תרופת הדמה.
בניסוי נוסף, הסטודנטים שיחקו במשחק מחשב שגרם להם להרגיש דחויים חברתית על מנת שיוכלו לבדוק האם האקמול באמת משפיע על כאבי הלב. בדיקה של אזורי המח, שאמורים להגיב על דחייה חברתית, העלתה כי הפעילות העצבית של המשתתפים שנטלו את התרופה הייתה נמוכה לעומת אלו שהשתמשו בתרופת הדמה.
אין באמור לעיל המלצה ליטול תרופות ללא מרשם ללא צורך, אולם תוצאות כאלו מציעות שניתן להשיג הקלה, אפילו אם היא רגעית או זמנית, בתחושות של כאב רגשי או כאב לב, על ידי נטילת משככי כאבים ללא מרשם רופא.
לפרטים נוספים: שלומי מינץ יפה אפרתי תקשורת 0508853121