האם אנחנו יודעים למה אנחנו משלמים דמי ניהול? האם אנחנו יודעים כמה דמי ניהול אנחנו משלמים? האם אנחנו בטוחים שאי אפשר להפחית את דמי הניהול? האם אנחנו מבינים את המשמעות הכלכלית של הפחתה בדמי הניהול?
אז בואו נתחיל מהתחלה-
דמי ניהול משולמים בדרך כלל לגוף שמנהל בעבורנו כסף אם דרך הבנק ואם דרך ביטוחים פנסיונים.
מי שמנהל לנו את הכסף משקיע הרבה כסף בכוח אדם איכותי, מיחשוב, מחקר וכיו"ב ולכן יש צורך לשלם דמי ניהול. במידה ויש גוף שלא רוצה מאיתנו דמי ניהול צריך לשאול ולהבין מאיפה הוא עושה את הכסף שלו?.
רוב האנשים יודעים שהם משלמים דמי ניהול אבל לא יודעים כמה. בדרך כלל דמי הניהול נמדדים כאחוז מסויים מהנכסים כך שמי שיש לו 100,000 ש"ח והוא משלם 1% דמי ניהול בשנה כל שנה יגבו ממנו 1,000 ש"ח.
נשאלת השאלה: האם 1,000 הש"ח הנ"ל הם הרבה? האם הם מעט?
שוב, רוב האנשים לא יודעים כמה הם משלמים, והתשובה לשאלה הנ"ל היא שהכול יחסי. אין כיום דמי ניהול קבועים לכולם וכמו בכל מקום מי שלא מתמקח, מי שאין לו ידע, מי שלא מנהל הרבה כסף יקבל תנאים פחות טובים.
כל מי שגובה דמי ניהול עושה זאת על מנת להרוויח כמה שיותר כסף. ברגע שאתם לא מתמקחים או לא מראים עניין בדבר יגבו ממכם הכי הרבה כסף שאפשר (הכל במגבלות החוק והרגולציה) וחבל.
אז מה עושים:
קודם כל מבינים שאפשר להתמקח על דמי הניהול שלכם.
לאחר מכן מוצאים באתרים כמו פנסיה נט ותעריפוני הבנקים מה דמי הניהול הממוצעים במשק. במידה ולא מצאתם את הנתונים באינטרנט ניתן לפנות לכל בעל מקצוע אובייקטיבי על מנת לקבל את התשובה או להצטרף לסדנאות שונות המסבירות הכל בפשטות ובגובה העיניים.
לאחר שהנתונים בידכם, יוצרים קשר עם מי שמנהל לכם את הכסף ושואלים בנימוס מה דמי הניהול שלי? לאחר שקיבלתם תשובות תשקללו את כל הנתונים שיש בידכם ותסיקו מסקנות האם אתם משלמים הרבה או לא.
על מנת לא לשכוח שום נתון אפשר לכתוב הכל במחברת/קובץ וורד או אקסל או להזין הכל במערכת ניהול ספקים אינטרנטית.
חשוב להבין שהורדת דמי הניהול במוצרים פנסיונים, שכל מטרתם לאפשר לכם חיים נוחים בעת פרישה, היא דרמטית מכיוון שאנחנו מדברים כאן על הרבה מאוד שנים בהם דמי הניהול נוגסים בחיסכון שלכם. ישנם מקרים בהם תשומת לב בשלב מוקדם יכולה לחסוך מאות אלפי שקלים!!
אז הבנו שצריך לשלם דמי ניהול,שאפשר להתמקח על דמי הניהול, מה לעשות בשביל לנסות להוריד את דמי הניהול ואיך ניתן לעשות זאת אז שיהיה בהצלחה.....
עדי שטרן- יזם אינטרנט חברתי ובעל סדנאת החיסכון- פשוט לחסוך כסף