מכירים את הסיפור הבא:
משפחה ממוצעת,הכנסה ממוצעת, מינוס ממוצע בבנק. בשלב מסוים מתחילים לצרוך יותר, מוציאים יותר ממה שמכניסים והמינוס גדל. בשלב הבא המינוס מגיע לאזור המסגרת ואז טלפון מהבנק "ראינו שאתם במינוס ורצינו להציע הלוואה כי בכל מקרה אתם משלמים ריבית על המינוס ובהלוואה תשלמו פחות" האמת שהם צודקים וזה נשמע מפתה ואפילו הגיוני מבחינה כלכלית אבל האמת שלא! (ברוב המקרים)
לדוגמא- משפחת ישראלי מכניסה 14,000 ש"ח בחודש, מוציאה 17,000 ש"ח ותוך חצי שנה נמצאת במינוס של 18,000 ש"ח. המסגרת של המשפחה עומדת על 20,000 ש"ח והטלפון מהבנק מגיע. ומשפחת ישראלי לוקחת הלוואה עם החזרים של 1,000 ש"ח בחודש ואיזה קסם אין מינוס, הכל טוב.
בחודש הבא משפחת ישראלי ממשיכה להכניס 14,000 ש"ח אבל ההוצאות שלה עלו מ 17,000 ש"ח ל 18,000 ש"ח (צריך להחזיר את ההלוואה). אחרי ארבע חודשים המינוס מגיע ל 16,000 ש"ח ושוב טלפון מהבנק וחוזר חלילה.
בסופו של הסיפור לפני שהמשפחה מתחילה את החודש היא כבר צריכה להחזיר כל כך הרבה כסף רק על ההלוואות שלה שהבנק כבר לא רוצה לתת לה יותר כסף ומכאן ועד להסתבכות רצינית יש דרך קצרה מאוד.
אז מה אפשר לעשות?
הפתרון מתחלק לכמה נקודות:
1. צריך להבין שהלוואה היא לא פיתרון למינוס וברוב המקרים היא כמו כדור אקמול לחולה סופני.
2. בכדי לצאת מהמינוס צריך ללמוד להתנהל נכון, שזה אומר בגדול להכניס יותר ממה שמוציאים.
3. גם אם לוקחים הלוואה צריך לדעת מאיפה לוקחים אותה, מה התנאים שלה, האם יש קנסות על פרעון מוקדם ואיך אפשר לנהל אותה ולא שהיא תנהל אותנו.
במידה והסיפר של משפחת ישראלי נשמע לכם מוכר אתם חייבים לעצור הכל מהר ועכשיו!
בשביל לעצור את מעגל הקסמים הנורא של ההלוואות שווה לכם להעזר בפורומים שונים או באנשי מקצוע מומלצים שיוכלו,יחד אתכם, לראות את התמונה הגדולה, להבין מה נכון לעשות ואיך לעשות זאת.
אז בפעם הבאה שאתם מקבלים טלפון בנוגע להלוואה תבינו שיש לכם בעיה וחייבים לעשות שינוי משמעותי אחרת מעגל הקסמים הנורא יבלע אתכם.
עדי שטרן- יזם אינטרנט חברתי ובעל סדנאת החיסכון- פשוט לחסוך כסף