טיול אחרי צבא כבר מזמן הפך דבר חשוב בחיים שכולם עושים אחרי הלחץ הצבאי ולפני שיוצאים לשיגרה של עבודה, חתונה, ילדים. טיולים אחרי צבא הפכו מטיול בו החיילים המשוחררים רוצים להיות חופשיים כמה שיותר ולגלות "עולם חדש".
מאמר זה בא לשים את העובדות מול העיניים.
כשאומרים טיול תרמיל חושבים איך אני אלך שם לבד ומה עם הסכנות ואולי אני אובד או יקרה לי משהו כי שומעים בחדשות אז זהו שבכל רגע נתון יש הרבה יותר מ 10000 ישראלים בדרום אמריקה ועוד יותר 10000 וזה נכון לתאילנד ולוויאטנם ואוסטרליה וכן הלאה, ואנו שומעים על חדשות מעט פעמים שקרה משהו לישראלי והכל בסדר (ציטוטים "לא היו ישראלים" או הישראלים בריאים ושלמים" אם קרה משהו עדיין יודעים כמה ישראלים היו ואיפה ואם הם אבדו ומחפשים אחריהם ובסוף לרוב אומרים חולצו בשלום אבל רוב המקרים הם באשמת אי זהירות או ניסיון לעשות משהו נועז ללא בטיחות גם בארץ לא מומלץ.
כל אחד יכול בכול אחד מהמקומות לבחור את האופי המתאים לו ביותר להישאר יותר במקומות מסוימים או לעשות דברים אקטיביים יותר יש אפילו קניונים בערים וקולנוע (שווה לפעמים לחוות זאת) לאכות ברשתות למזון מהיר או במסעדות פועלים לקנות שתייה מדוכנים ברחוב או בחנות לקנות ביגוד בחנויות או לעצב לבד לקנות בשוק או בסופר אלה דברים שייצרו לכם את החוויה.
בכול היעדים יש טרקים (טיולים רגליים), מסיבות, קורסים שונים, שווקים, נופים, מקומות מפורסמים יותר ומפורסמים פחות.
הדבר החשוב שאנחנו מחפשים במקומות האלה הם החוויה והחוויה תהיה לפי מידת הפתיחות שלכם והקבלה לשינויים, כי אתם הולכים לארצות שונות מאוד מהארצנו הקתנה ותרבויות עשירות של מאות עם דתות של אלפי שנים וחוכמות נלוות להם כמה שתתחברו יותר לרוח המקומים תחוו ותהנו יותר.
אך עם זאת יש לכל מקום את הרוח המקומית שמשפיעה על המטיילים או אפשר לקרוא לזה אופי הטיול שלו ולכן כדאי לדעת לאן שאנחנו הולכים.
למטיילים דתיים
לא לשכוח! להזמין אוכל כשר לכל טיסה, אפילו קצרה.
לסוכני הנסיעות: הציעו והזמינו אוכל כשר לשומרי כשרות!
כמה עיצות לחשוב עליהם:
• אפשר לקחת מנות חמות, פירות ויקרות, לחם ושימורים. כיום יש מגוון רחב של תבשילים מוכנים שיובשו וכל מה שנישאר זה להוסיף מיום רותחים. ניתן לקחת גם אותם. וכמובן לא לשכוח סיר כשר לבישול האחרון של התבשילים.
• אפשר גם קרקרים, פירות יבשים, חטיפי אנרג'י, חלב ומעדני סויה של אלפרו, שוקו עמיד באריזת קרטון קטנה, חלווה ועוד..
• חשוב לזכור גם נושא משקל המזוודה ולכן כל מה שתוכל לקנות בחו"ל עדיף לך מאשר לקחת איתך.
• דגים ישנם בכל מדינה ואין צורך בשחיטה כשרה, חייבים לבדוק האם לדג יש קסקסים וסנפיר והוא כשר למהדרין, הייתי ממליץ לך לאכול דג סלמון שהוא קל מהיר לבישול ומוכר בכל מקום בשמון האוניברסאלי, סלמון.
• ירקות הינם כשרים בכל מקום קנה ירקות טריים ושטוף אותם היטב למניעת חרקים ומזיקים קטנים, המנע מעלי חסה וכרוב..
• דג יש לבקש על גחלים עטוף בנייר כסף ועל פלטה שאינה משמשת לדבר מלבד דגים.
• קח שקית של 1ק, ג מרק עוף צח פרווה, תמיד תוכל להוסיף ירקות והוא משמש גם כתבלין מעולה, מלח פלפל תמצא בכל מקום.
• חלב נכרי הוא כשר למי שלא מקפיד על חלב נכרי, וקורנפלקסים מהסוג שישנם בארץ יכולים להיות לא כשרים ! בחו"ל אפילו אם זהו נסלטה וכ', אל תסתמך ! אבל חלב פרה הוא כשר
• ביצים וחביתות הן כשרות ודי משביעות, לך על זה. בדוק דם בכל ביצה..
• כלים- אל תטרחו להביא מהבית, יש בהודו בזול כלי מתכת פשוטים לבישול. אפשר לבקש ממישהי- הודית- בגסט האוס שתלמד אתכם להכין צ'פאטי- ממש פשוט וקל. לא ראיתי נפות לקמח בהודו אז אולי את זה דווקא תביאו- נפה קטנה. הטבלה יש נחלים (רק לא בגנגס)
• לגבי הנקודה הירוקה- זהו סימון של פיור וג'טריאן- שזה אומר רק צמחוני, בלי חלב ביצים או בשר אבל אם אתם מקפידים על ניפוי קמח או ברירת קטניות זה באמת לא מספיק...
• גז לגזיה- אפשר למצוא בדלהי, לא יודעת איפה בדיוק, אפשר בכף חשמלית. יש מטיילים דתיים ולא דתיים שמבשלים לעצמם במשך כל הטיול.
בדרום אמריקה משופעת יחסית בקהילות יהודיות לעומת מזרח הרחוק שיש בעיקר בתי חב"ד.
אחרי שבחרנו יעד צריך ללכת למרפאת מטיילים שם יצעו לכם איזה חיסונים ואיזה כדורים כדאי לקחת איתכם לעשות שווה לעשות חודשיים מראש חשוב לקחת את הפינקס חיסונים לטיול יש מדינית שלא יכניסו אותכם בלעדיו לתאילנד עד חודש לא צריך חיסונים ולצפון תאילנד משולש הזהב כדורי מלריה בלבד.(אין בדברים אלה להיות תחליף לאיבחון רפואי).
• חלק מהקהילות יהודיות הם רפורמיות.יש סופרים עם אוכל תוצרת אמריקאית ותו לכשרות.
• יש סופרים עם אוכל תוצרת אמריקאית ותו לכשרות.
• יש בתי חב"ד בדרוםאמריקה - הודו - ותאילנד
• אפשר לברר שם את נושא הכשרות אך כדאי להגיע עם אוכל לשבוע הראשון כמו מרקים לחם טוסטים שנשמרים יותר זמן.
לבסוף תכנון הטיול חשוב מאוד להצלחתו. וגם אם מתכננים, ולא משנה אם בפירוט או בצורה כללית, אין להישאר מקובעים. בסופו של דבר כל תוכנית היא בסיס לשינויים.
הכי חשוב שתהנו
ותהיו שגרירים טובים לישראל
חן שיאון