בישושון
(בישולון שימושון)
הכול בגלל מי שהיו מבשלים עבורי אוכל בריאות טבעוני, והפסיקו מסיבות שונות:
הגבר היה בטוח שהוא מבשל הכי טוב בעולם, האוכל היה מוקפד, "פנסי", אך...לא טעים; אחרת חשבה שמותר לה הכול, שהיא עושה טובה, לא הייתה הוגנת, ובגדול חשבה סליחה ש"השמש זורחת לה מהת – ת"; והשלישית שהכי אהבתי את האוכל שלה, וגם אותה, הייתה מעשית, בלי "בלגנים", אוכל צנוע ביתי, וטעים שליקקתי את האצבעות. אז זו, באופן עצמוני, הפסיקה ושינתה כוון ולא עזרו מחאותיי.
נותרתי ככה, all alone, בלי אף אחד שיבשל לי, רחמנות. מה אני לא בן אדם? לא צריכה לאכול?
לא אוהבת לבשל (בלשון המעטה), מה לעשות. בכיתי, הזלתי דמעות שליש, ובכל זאת, עדיין, למרבה הפליאה אף אחד לא בישל לי. (מוזר הא?)
נאלצתי לאחר שנים רבות, לדאבון הלב ולמרבה הצער, להתחיל לבשל, עיסוק שבפירוש אינו "בראש מעיניי". קונים, טורחים, סוחבים, מבשלים, עושים כלים, ואופסי....זה נגמר בשניות. לא מתאים לי ! והאמת, גם קצת שכחתי.
המחשבה שפעם הייתי אופה לחמים, פשטידות, קציצות (כשהייתי אוכלת חיות מתות), ודברים לא פשוטים בכלל, מופלאה בעיני.
עכשיו יש לי המון בעיות קטנות כאלה של בישולים, וכל מיני. אז אם תצחקקו עלי אני אישית באה וכדברי --- נותנת לכם "עונש קשה מאד"... אך היות ומי שלא שואל ומתבייש - לא יודע, אז אני שואלת.
ואתם? תצחקו כאוות נפשכם, איך אומרים: "עלא גארעתי" (אם אתם נהנים סחתיין) - רק תענו !
למה בצל לבן מתקלף קל יותר מבצל סגול? ומה עושים לסגול שיתקלף בהכנעה?
לגבי הדמעות בעיניים, אני כבר יודעת - עוזר להרטיב קצת במים כל פעם את הבצל וגם את הסכין. אם למישהו יש פטנטים נוספים, שיגיד....
איך מקלפים שום יותר בקלות? כמה שהוא צעיר יותר ככה קשה יותר לקלף אותו...
כשקונים שום קשה לדעת אם הוא טוב ולא רקוב בפנים מראייה מבחוץ. יש לפעמים שאני זורקת ראש שלם...ומבחוץ לא רואים כלום. פרי למשל כן רואים, שום לא. באסהה.
איך מבדילים כשקונים בין תפוח אדמה מהזן הלבן הקמחי יותר לתפוח האדמה הצהוב?
למה תפוח אדמה כשהוא מפסיק להיות צעיר ורענן קשה לקלפו? גם אם הקולפן חדש זה קשה יותר. יש פטנט לזה? (חוץ מלהחליף קולפן)
איך עושים קליפות תפוחי אדמה מטוגנות - ואם יש אפשרות לעשות אותם טעימים וקריספי ללא טיגון?
יש הבדל בבישול (לא טיגון) בין שמן רגיל ושמן זית? אם כן מהו, ומה עדיף ולמה מסוגי השמן הרגיל?
ואם כבר שאלות קידבק, "באשר אבדנו אבדנו", בואו נרחיב לשימושון כללי:
מה עושים אם צריכים נואשות וילונות לאמבטיה וכל הוילונות הם 180 אורך מינימום ואני צריכה קצרים יותר?
כבר חשבתי על לקצר ולעשות מכפלת, אבל יש תפר למטה, אי אפשר לגזור סתם, זה יתפרק, או שכדאי לנסות? כי בשום מקום אין קצרים יותר....ולעשות תפר במכונת תפירה רגילה לא ילך.
לפני ייומיים "שכלתי" צעיף אהוב שלי שקיבלתי בזמנו מתנה, הוא נתפס בסגר הריצ'רצ' של המעיל שלי וסירב לצאת משם חזרה. ניסיתי, ממש ניסיתי, ובסוף החלטתי בצר לי בין שניהם. גזרתי אותו קצת, שיחררתי, ואז התחלתי לעבוד על שחרור סגר הריצ'רצ. שאני אכנע ואאבד את שניהם, לא יקום ולא יהיה. הצלחתי לאחר יותר מחצי שעה, לא האמנתי.
אולי יש דרך טובה ומהירה שאינני יודעת אותה ומאפשרת במקרה טרגי כזה להציל את שניהם - גם את הצעיף וגם את המעיל?
אחרי שאראה תשובות אומר לכם כמובן בדרך הקשה, איך אני עשיתי זאת. אולי יש דרך טובה יותר. מבטיחה.
וכדי שלא תגידו, הנה גם בהפוכה, ממני אליכם:
איך בוחרים ארטישוקים - לוקחים את אלה הסגורים יותר, ולא הכי גדולים...
ואיך בוחרים חצילים - אימא יקרה אומרת שהם צריכים להיות מבריקים, קליפה קשה ונוצצת, וקלים, לא כבדים. אני אומרת, או יותר נכון הנטורופט שלי שהוא ידוע דבר – לא בוחרים!
ירקות שונים כמו חציל, ופלפל ירוק, באים לצרכן בצורה הבוסרית שלהם, ובמיוחד במשפחת הסולניים זה לא בריא. פלפל ירוק הוא גרסת הבוסר של הפלפל האדום, כל הצבעים האחרים מלאכותיים, ואני אישית אינני נוגעת בהם.
לגבי החציל אכן קשה וכמעט בלתי אפשרי לדעת איך בוחרים חציל שיהיה טוב וטרי ושלא יהיה בוסר.
והיות ונאמר שכשירק מסוים בוסר יש בו דברים שאינם טובים, אם מישהו יכול להסביר כאן איך אפשר לזהות דבר זה לגבי החציל, וואלה, קנה אותי, כי אף אחד לא ידע להסביר, אפילו לא הנטורופט !
תשובות יש - טיפים? בעיות דומות? תביאו, ואם יש מי שאתם מכירים ומבשל/ת טבעוני בריאותי כולל "משלוחה" דחוף ש'לחו אלי.
שבוע טוב, בריא, מחוייך ובהצלחה לכל ה"בישולים" מה שלא יהיו....
עלה במקור בבלוג שלי כאן
[לקישור]
התחברות אל בע"ח במקום לשלוט בהם מרוממת אותנו לכוכבים (ברברה קלו הנד) http://cafe.themarker.com/user/114149/ bonbonyetta@walla.co.il