כ"כ הרבה נכתב על קורות החיים, על החשיבות שלהם, על כך שהם כרטיס הביקור שלכם לעולם התעסוקה, נאמר כבר הרבה על מה כדאי לכתוב בהם ומה לא, האם הם צריכים להיות ארוכים או תמציתיים ולמרות כל זאת, לכתוב קורות חיים זאת לא משימה פשוטה.
החלטתם לצאת אל מסע חיפוש העבודה, כל הכבוד! לאחר שהחלטתם עם עצמכם מה אתם מחפשים ולאן פניכם מועדות, הגיע הזמן
להתקדם לשלב השני – שלב כתיבת קורות החיים. קורות החיים הם בעצם הסיפור של חייכם המקצועיים.
כמי שקראה אלפי קורות חיים בחייה, אני יכולה לספר לכם כי המעסיקים רוצים שקורות החיים יספרו להם על האדם שמופיע שם, הם רוצים להרגיש אותו והכי תמציתי שאפשר. הם רוצים להכיר אותו מבלי שיצטרכו לקרוא יותר מדי שורות. הם מחפשים את האדם שיאייש את המשרה שלהם,שיתאים לארגון, לתפקיד, למנהלים ולצוות העובדים שלהם ואת כל זה הם מחפשים בקורות החיים שלכם.
אז איך כותבים קורות חיים, הרי לא כולנו נולדנו סופרים?
אז ככה... בניגוד לסיפורי האגדות, סיפורנו לא יתחיל ב"היה היה", קורות חיים כותבים מהסוף להתחלה- כלומר, מעכשיו ועד
לתחילת חיינו המקצועיים. בעודנו כותבים את סיפור חיינו, עלינו לחשוב על אותה משרה שבה אנו חושקים, זאת שאיתה נייחל למצוא את "האושר והעושר". נחשוב מה נדרש על מנת לעמוד בתנאי אותה משרה ועם הדרישות הללו נתחיל לעבוד. נכתוב על תפקידנו במקום העבודה האחרון, מה עשינו ומה הוא כלל, מה זה דרש מאיתנו ונדגיש את עיקר המאפיינים התואמים לאותה משרה נחשקת. לדוגמא,אם בעברי עסקתי בתפקיד של "אשת מכירות" ועתה אני מעוניינת בתפקיד של "מנהלת מכירות", אדגיש בתיאור המשרה את כל העיסוקים בתפקיד אשר דרשו מממני אחריות, יכולת הנעה, הגדלת ראש וכדומה – תכונות הנדרשות ממנהל. לא להגזים בפירוט... השאירו טעם של עוד.
לאחר שמילאנו את מקום העבודה הראשון, נעבור למקום העבודה שלפניו ונפעל בדיוק באותה הצורה (ששוב אנו תמיד נחשוב על תפקיד "מנהל המכירות") וכן הלאה. חשוב מאוד לא להלאות בפרטים ולא לספר על מקומות עבודה זניחים, כלומר, אם אתם בעלי
ניסיון של עשר שנים מקצועיות, אין צורך לכתוב על עבודה זמנית שעבדתם בהיותכםסטודנטים. הקפידו על מידה וטעם טוב.
לאורך כתיבתכם זכרו והפנימו כי קורות חיים הם הסיפור הקצר והמקוצר של חייכם, הם צריכים להיות אינפורמטיביים, מסקרנים, לגרום לקורא לשמוע עוד, למתוח אותו. הם צריכים להיות אותנטיים, אמיתיים כדיי שייגעו בקורא והם צריכים להעביר מסר ברור. יצירתיות
עשויה להתקבל בברכה.
בשלב הבא, הוסיפו את השכלתכם, את הידע שלכם בשפות, תוכנות וקורסים שעברתם. במידה ושירתתם בצבא, ציינו באיזו דרגה השתחררתם.
והכי חשוב- אל תשכחו לרשום פרטים מזהים אודותיכם ופרטים להתקשרות עימכם, אחרת כל הכתיבה שלכם
לא שווה דבר, אם לא תהיה דרך להשיג אתכם.
זהו, כמעט סיימתם – הייתם מאמינים? עתה, התבוננו בתוצר הסופי. האם אתם שלמים איתו? האם הוא משקף אתכם? האם הוא ברור מספיק? האם הוא כתוב נכון?
אם עדיין אינכם בטוחים או מרוצים או אם יש לכם שאלות על הדרך ובכלל על כל שלב בתהליך חיפוש העבודה - אני כאן בשבילכם עד למציאת העבודה.בהצלחה!
נכתב ע"י ענבל זאב – נאור עוסקת בייעוץ וליווי מחפשי עבודה עד למציאתה –
בדיקה, כתיבה ושדרוג של קורות חיים וכן הכנה לראיונות עבודה. לפרטים נוספים והתקשרות – inbalcareer@gmail.com
ענבל זאב - נאור מומחית לחיפוש עבודה ברשתות חברתיות, שידרוג קורות חיים והכנה לראיונות עבודה. href="mailto:inbalcareer@gmail.cominbalcareer@gmail.com">">inbalcareer@gmail.com