משחקי ארקייד נראו לראשונה בשנות השמונים של המאה הקודמת. הם הופיעו בעיקר במכונות משחק וכללו מגוון רחב ומגוון של משחקים בקטגוריות שונות, החל מיריות ופעולה ועד למירוצי מכוניות. משחקים אלו היו פשוטים ללמידה והפעלה, והשליטה בהם נלמדה תוך כדי תנועה בזמן קצר יחסית. הם כללו שלבים רבים ובנוסים שונים המאפשרים להתקדם ולצבור עוד ועוד נקודות.
עם הזמן, מכונות המשחק הפכו לחלק פחות ופחות שכיח מהנוף , במיוחד לאור התפתחות האינטרנט. אך אל דאגה, כיום ניתן לשחק משחקי ארקייד בכל רחבי הרשת. משחקי ארקייד הם שם נרדף למשחקים קלים ופשוטים למשחק.
לדוגמא, באבל טראבל 2, משחק ארקייד ממכר שזכה לפופולריות עצומה בישראל ובכלל בעולם. המשחק כולל עשרות שלבים מגוונים בדרגות קושי שונות. מטרת המשחק הינה לשלוח חצים לעבר בועות – מעיין כדורים צבעוניים , על מנת לפוצץ אותן. מכאן שם המשחק, באבל טראבל . עם הזמן, הבועות הופכות ליותר ויותר גדולות, וכאשר יורים עליהן הן אינן נעלמות אלא מתחלקות לבועות קטנות יותר. כמו כןף בשלבים מסויימים על השחקן לפוצץ את הבועות על פי סדר מסויים. לדוגמא, קודם לפוצץ את הבועה הירוקה על נגזרותיה ורק לאחר מכן לגשת לבועות האחרות.
פגיעה של אחת הבועות בשחקן גורמת לפסילה. פיצוץ כל הבועות בשלב, מוביל לסיום השלב ואפשרות לשחק בשלב הבא, שהוא לרוב קשה ומורכב יותר. מומלץ לסיים את השלב לפני תום הזמן, על מנת לקבל בונוס נקודות גבוה ככל האפשר. מד הזמן מופיע בפינה הימנית התחתונה של המשחק. כמו כן, קיימים אלמנטים המשפיעים על המשחק וביניהם סולמות, מקומות חסומים ליריה ועוד. ניתן לאסוף בונוסים שונים הכוללים תוספת זמן, תוספת נקודות, יריות מיוחדות , הקפאת הבועות וכדומה.
ניתן לשחק באבל טראבל 2 לבד , מול חבר ואפילו מול גולשים אחרים מארצות שונות. שלבי המשחק הראשונים קלים יחסית ומהווים מעיין מדריך על מנת להכין את השחקן לשלבים הקשים יותר. שלב 46 במשחק ידוע כאחד השלבים הקשים הדורש מיומנות רבה כדי לעוברו. קיימים פורומים ואתרי נושא רבים העוסקים בבאבל טראבל 2 הכוללים טיפים ומידע מועיל בנוגע למשחק.
כמובן שקיימים משחקי ארקייד רבים נוספים כגון באבלס, סוניק, סופר מריו, בועות בצרורות ועוד. משחקי ארקייד בכלל ובאבל טראבל 2 בפרט הם אחד הגורמים המשפיעים לחוסר מעש של תלמידים ועובדים המעדיפים לשחק באבל טראבל 2 מאשר לעסוק בפעילויות פרודוקטיביות יותר.
הכותב מתמחה במשחקי רשת