מבוך הפסטה.
הנה רעיון נחמד למשחק לילדים בני 5 עד 8. אנחנו מתקרבים לחג הפסח, מנסים להפטר מכל החמץ שבמזווה וגם רוצים מעט חופש פעולה לניקיונות. ילדים יכולים לעזור מאד בלנקות את מדפי הספרייה שלהם ולסלק משחקים שכבר נס ליחם – או אף ריחם, לפעמים. את הספרים ואת המשחקים אפשר לתרום לגן הילדים הסמוך לביתכם או למעון של ויצו או של נעמת שממוקם בסביבתכם. הילדים – והגננות – ישמחו ויודו לכם מאד. שימחתם ילדים אחרים – ופיניתם מקום על מדפי הספרייה ועל מדפי הארון.
לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו קורה לפעמים שהילדים כבר לא במצב רוח לניקיונות וכל מה שהם יכולים לתרום זה להפריע לנו לנקות. בואו ננסה להעסיק אותם – כדי שהם לא יעסיקו אותנו...
כל מה שנדרש זה צלחת פלסטיק לכל ילד, זוג מקלות אכילה או זוג שיפודים לכל ילד וערימת מקרוני מבושלים לכולם.
כל ילד צריך להוציא מקרוני בודד מבושל ולסדר אותו בתוך הצלחת שלו כדי ליצור מבוך.אסור בתכלית האיסור להשתמש באצבעות – לא לשליפת המקרוני מהסיר ולא לסידור המבוך שבצלחת!
התנאים לסידור המבוך הם שמקרוני אחד לא "יתלבש" על מקרוני שמתחתיו ושלא יהיו רווחים בין קצהו של מקרוני אחד לתחילתו של המקרוני הבא אחריו.מותר בהחלט לחתוך מקרוני כדי להתאים את אורך המקרוני למקום במבוך או בצלחת שעל המקרוני המסוים הזה למלא.
נא לזכור היטב: את כל המלאכה עושים רק בעזרת זוג מקלות האכילה או זוג השיפודים!
כעת מסמנים את תחילתו של כל מבוך בעזרת זית, למשל, ואת סוף המבוך בעזרת צימוק, למשל.
כשכל הילדים – אם יש יותר משניים, למשל – סיימו "לבנות" את המבוכים שלהם, מחליפים בין הצלחות. כעת שמים טיימר (או סטופר בעברית..) ועורכים תחרות בין הילדים. מי מצליח לעביר את מקל האכילה שלו דרך המבוך של אחיו מתחילת המבוך ועד סופו מבלי לדלג מעל מקרוני? כל ילד צריך להגיע מתחילת המבוך, שמסמן הזית, לסופו, המסומן ע"י הצימוק. בזמן שאחד הילדים עושה את דרכו בתוך המבוך, האחר – או האחרים – מודדים את הזמן. בתום המשימה, רושמים על נייר את שמו של הילד ואת מספר הדקות שנדרשו לו לביצוע המעבר דרך המבוך כולו.
הפרס לכל ילד – גם למנצח וגם למנוצחים – זה חימום המקרוני מחדש, הוספת קטשופ ואכילה בתאבון, כפרידה מהחמץ המתוק הזה.
לרעיונות נוספים גלשו בבקשה לאתר:
קורה שורץ www.saba-sabta.co.il