ריזוטו – עושים באהבה או לא עושים בכלל. ריזוטו הוא מאכל של סבלנות. סבלנות לבשל אותו לאט לאט מבלי לפסוח על שום שלב ולערבב ללא ליאות. כדי שהריזוטו יהיה מוצלח יש לשמור על הכללים הברורים. להכנתו משתמשים באורז מובחר בלבד בעל גרגרים גדולים ועגולים - אורז אורבוריו.זהו אורז איטלקי קצר בעל מרקם שמנתי ו"גוף" (תחושת נגיסה)אגוזי. כדי להפיק את המקסימום מאורז זה יש להזין אותו לאורך כל הבישול בנוזל חם. ציר מרק הוא הנוזל המועדף אותו יש להוסיף בהדרגה תוך ערבוב קבוע. שפים איטלקיים ממש עומדים ליד הסיר במשך כל זמן הבישול. בתחילת הדרך בוחשים כל הזמן.וכשהאורז מתבשל בוחשים לעתים מזומנות. שיטה זו מבטיחה מירקם שמנתי וריזוטו מבושל באופן מושלם הריזוטו האמתי אינו ניתן להשוואה לשום מאכל אורז אחר. הוא בעל טעם וניחוח מיוחדים - גמול על המאמץ שהושקע בהכנתו. צירפתי מתכון לריזוטו אביבי שאני מאוד אוהבת - טעמתי אותו לראשונה באמאלפי שבדרום איטליה באיזה מסעדה ביתית קטנה. המנה מחזירה באהבה את כל הטרחה בהכנתה, מנה של שף.
מתכון לריזוטו אביבי
מתכון ל 6 סועדים
חובה להשתמש בירקות טריים
מומלץ להשתמש בציר מרק ירקות
מצרכים
• 5 כוסות מרק צח - רותח
• 1 בצל קטן קצוץ דק
• 2 בצלים ירוקים
• 1 כרישה
• 3 ענפי סלרי
• 1 כף שמן זית
• 50 גר' חמאה
• 6 גבעולי אספרגוס
• 4 תחתיות ארטישוק
• 1 כרישה
• 2 זוקיני
• 100 גר' פטריות שמפניות
• 150 גר' אפונת גינה /אפונה סינית
• 100 גר' פרמזן מגורר
• 1 1/2 כוסות אורז
• מלח ופלפל שחור
הכנה
קוצצים את הבצל והבצל הירוק ומזהיבים בסיר גדול עם שמן זית וחמאה.קוצצים את הכרישה והאספרגוס ומוסיפים לסיר.קוצצים את האספרגוס והארטישוק ומוסיפים לסיר מוסיפים מלח ומאדים כ 4 דקות.קוצצים פטריות ומוסיפים עם האפונה לסיר, מבשלים כדקה ומסירים מהאש.מוסיפים לסיר את האורז, מגבירים את האש ומערבבים בכף עץ. מוסיפים במצקת כף מהמרק הרותח.מערבבים ומבשלים עד שהנוזלים נספגים באורז. מוסיפים עוד מצקת ומערבבים וכך ממשיכים לבשל, ולערבב עד שהאורז רך. אם המרק נגמר לפני שהאורז מוכן מוסיפים מים חמים.האורז מוכן כאשר הוא רך ולא יבש מדי.מוסיפים את הפרמזן ו20 גר' חמאה . מתכנים תיבל ומגישים מיד על צלחת מחוממת ונהנים. חשוב לזכור - הסועדים מחכים לריזוטו ולא להפך. הריזוטו חייב להיות מוגש מיד לאחר הכנתו כי אחרת הוא הופך להיות גוש סמיך ודביק שלא נעים להגיש ועוד פחות נעים לאכול. אם התבהמתם אין דרך חזרה - לא ניתן לתקן ריזוטו שהמתין לסועדים.
איריס לוי - שף פרטי קולינריה עילית במיטבה אתם חוגגים בקרוב אירוע משמח ?מסיבת יום הולדת , יום נשואים , מסיבת רווקות ? אני כאן בשבילכם ! שפלת יהודה ,האזור הגיאוגרפי בין הרי יהודה התלולים והגבוהים לבין מישור החוף בשילוב עם קורטוב של אהבה למטבח האירופי הינם מקור ההשראה שלי ועל בסיסם אני יוצרת ארוחות גורמה כפרי ייחודי. הפירות והירקות הטריים מהשדה , הגבינות המקומיות ויינות הבוטיק משולבים באהבות והעדפות שלך באוכל יאוחדו על ידי לארוחת גורמה שטעמה יישארו לך בזיכרון לזמן ארוך. אבנה בדיוק בשבילך תפריט מיוחד ממטעמי המטבח הצרפתי , איטלקי או ספרדי .