ביקורת יין 50-50 של יקב אסף: קברנה סוביניון ושיראז 2009
מאת שף אלון גונן
שילוב של ענבי קברנה עם שיראז, אמור לתת FIGHT לבלנד המסורתי
של הקברנה-מרלו. ענבי השיראז מוצאים אט אט מוצאים את מקומם בארץ, ומתחילים להתחבב על החך הישראלי.
צבע היין ארגמני שחור, ארומות של פירות יער שחורים מעט בשלים. בטעימה היין
ריבתי עם מעט חמיצות באפטר טייסט. היין מאוד מאוזן בפה, ושילוב החביות הצרפתיות והאמריקאיות
אף תרם מעט ווניל, אספרסו מרוכז וטבק.עד כאן מבחינת הטעימה של היין. בקריאה ראשונה יכול הקורא לומר כי היין
בסדר, ואף מומלץ על ידי רושם ביקורת זו.
לצערי, לא כך הדבר. כשיוצאים עם יין שהשילוב הוא 50% קברנה טוב ככל שיהיה,
ו- 50% שיראז מהמובחר שבמובחר, כפי שיקב אסף מתפאר בענבים שלו , היצירה צריכה להיות מושלמת.
אני לא רוצה לטעום עוד יין בלנדי ממוצע. לא בשביל זה יקב בוטיק קיים. לכך
יש יופי של יקבים גדולים. הממוצע שייך להם. ליקב בוטיק יש היכולת והאפשרות לייצר יין מרגש ושונה, ולא יין גימיק.
הסיכוי שתאהבו את היין הזה של אסף קדם, הוא ללא ספק FIFTY FIFTY .
מיין ה- 50-50 של יקב אסף בוקבקו כ- 4000 בקבוקים, ומחירו 110 ש"ח.
ליקב אסף כ-40 דונם כרמים הנטועים בגובה של 500-800 מטרים מעל פני הים.
בכרמים מספר זנים, ביניהם: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, סוביניון בלנאן, שיראז, פינוטז' וזינפנדל.
הטיפול בגפנים מיום שתילתם נעשה על ידי אסף.
הכרמים מחולקים ל- 4 חלקות בשטחים שונים בקרבת המושבה קדמת צבי, כאשר כל חלקה מתאפיינת בייחוד ה"טרוארי" שלה
ביקב אסף מגדלים כרמי יין משנת 1990 ומייצרים יין משנת 1997. ליקב אסף 45 דונם כרמים המחולקים ל-12 חלקות ענבים שונות, כל חלקה בעלת אופי טעמים וארומות שונות ומגוונות. הכרמים גדלים ברובם בגובה 550 מטר מעל פני הים ו-2 מהחלקות גדלות בגובה 890 מטר. הכרמים כולם מטופלים אישית ע?י אסף קדם. היבול מכל כרם מופרד ועובר תהליך תסיסה בנפרד. כך משמרים את מאפייניו הייחודיים של כל כרם בנפרד.יקב אסף מייצר בשנה כ-43 אלף בקבוקים.
המאמר עלה באתר היין אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן